PRAZNIK MIMOZE - HERCEG NOVI 2018

ORGANIZUJE ODLAZAK U HERCEG NOVI

"DANI MIMOZE"

Mimoza je divan cvijet, koji potiče iz Južne Amerike. Nju su, kao i većinu drugog bilja, u Boku donijeli pomorci, kao uspomenu sa svojih putovanja. To je nježan cvijet, sitnih, žutih bobica, koji rastu na stablu. Pred ovim cvijetom ne možete ostati ravnodušni. Ona vam se ili dopada, toliko da ćete je ubrati i odnijeti sa sobom ili ćete zbog njenog oporog mirisa, otići.

Dani mimoze održavaju se početkom februara. Njih prate književne večeri, promocije Boke Kotorske, turizma, kulture, hrane, preko maskembala za dijecu i odrasle u Herceg Novom, sve do završne svečanosti, koja je po tradiciji uvjek pada u prvu subotu februara mjeseca. Na plažama i pontama, domaćice prže sardele, koje uz parče hljeba i čašu gemišta daju svakom prolazniku koji im zatraži. I sve je to besplatno za posjetioce. Šetalište tada vrvi od ljudi, koji se dive ovom prelijepom cvijetu i uživaju u njemu. Kraj fešte, obilježava tradicionalni marš mažoretkinja iz Herceg Novog, koje su prepoznatljive po svom crvenom odjelu, dok u ruci drže grančice mimoze. Nakon povorke, koju predvodi gradska muzika koju u ritmu prate mažoretkinje, domaćice prestaju da djele ribu, ali se slavlje nastavlja do kasno u noć, na pontama, plažama, restoranima, ali i u domaćinstvima.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (petak)
Polazak iz Pala 2.2.2018. u 11:00 h, sa parkinga ispred autobuske stanice Pale, iz Sarajeva u 11:45 sa parkinga ispred Robne kuce „Alta“,  iz Lukavice u 12:15 h sa parkinga ispred Autobuske stanice. Nastavak putovanja preko Foče, Trebinja. Dolazak u Baošiće u kasnim popodnevnim časovima, smještaj u hotel.  Samostalan odlazak na glavni gradski trg "Nikola Đurković" gdje će biti svečano otvaranje i koncert u 21:00h.  

2. dan (subota)
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za samostalni obilazak manifestacije „DANI MIMOZE“.  Povratak za Sarajevo u 16:00h.

PROGRAM FEŠTE OD MIMOZE, RIBE I VINA

10:00  Kumbor – polazak povorke

10:30 Đenovići – defile mažoretki i bleh muzika

11:00 Baošić – glavna fešta, zabavni program


CIJENA: 100 KM

Aranžman obuhvata:

•             Prevoz turističkim minibusom

•             Smještaj u hotelu, ND (noćenje - doručak)

•             Osiguranje

•             Pratilac iz agencije

KALKULACIJA JE RAĐENA ZA NAJMANJE 20 PUTNIKA

 NAPOMENA:

U slučaju promijena na  monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cijena, izmjene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana prije početka putovanja.