Rafting Limom i splavarenje na Uvcu

Turistička agencija "TAVOR" organizuje dvodnevnu avanturu:                       

 

1. dan: Rafting rijekom "Lim"

2. dan: Splavarenje Specijalnim rezervatom "Uvac" 


Program putovanja

1.dan

Polazak iz dogovorenog mjesta. Laganom vožnjom dolazimo do Prijepolja i manastira Kumanica, odakle je i polazak raftinga. Obilazak manastira Kumanica, a nakon slijedi silazak do "Lima" jedne od najljepših planinskih Rijeka gdje nas čekaju čamci. Kratak kurs splavarenja i onoga što nas očekuje u toku splavarenja, zaduženje opreme (neoprensko odijelo, čizme, zaštitni prsluk i kaciga). Početak splavarenja u dužini 15 km u sklopu kojeg prolazimo kroz Kumaničku klisuru. Poslije 3 h stižemo u Brodarevo. Razduženje opreme. Ručak u restoranu. Obilazak manastira Mileševa sa poznatom freskom Belog Anđela. Nakon obilaska manastira Mileševa odlazak do hotela. Smještaj. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

2. dan
 

Doručak. Nastavak  vožnje prema Sjenici i Specijalnom rezervatu "Uvac" gdje nas čeka kvatromoran ili čamci ili kajaci za one koji žele veslati (po izboru). Početak splavarenja i obilazak Sjeničkog (Uvačkog) jezera, Specijalnog prirodnog rezervata "Uvac" najveće kolonije Bjeloglavog supa na Balkanu, te posmatranje i obilazak hranilišta supova "Manastrina ili Lupoglav" i vožnja čuvenim meandrima "Uvca" kao i obilazak dijela Ušačkog pećinskog sistema koji čine Ušačka pećina, Ledena pećina i jama Bezdana. One su povezane kanalima i predstavljaju najduži pećinski sistem, a Ledena pećina pećina jedan od najljepših speleoloških objekata u Srbiji. Nakon splavarenja ručak u kampu, a nakon ručka povratak minibusevima u pravcu mijesta polaska.

Cijena programa zavisi od mjesta polaska.

U zavisnosti od interesovanja moguće je rekreativno pecati ili izaći na obližnji vidikovac "Molitva" kao i organizovati ručak u prirodi.

Moguća varijanta sa smiještajem u kampu sa vlastitim šatorima i hranom.

Od mogućih smjerova po želji mogu se napraviti i drugi programi t.j. za neke od smjerova koje smo ponudili mogu se izmjeniti, dodati ili izuzeti prema Vašoj želji.

Kontaktirajte nas!