Izlet u Dubrovnik

Polazak sa dogovorenog mjesta u ranim jutarnjim časovima. Prvo mjesto na putu za Dubrovnik koje cemo obici i napraviti pauzu je Mostar, grad na raskršću različitih civilizacija koje su utkale u njega svoje različitosti, a najpoznatiji je po čuvenom Starom mostu iz 16. vijeka. Obilazak Starog grada, Starog mosta, Kule Kelebije, Sahat Kule, Krive ćuprije po čijem je uzoru napravljen Stari most, kao i posmatranje (snimanje, slikanje) najveće turističke atrakcije Mostara “skakanje sa mosta” visine 25 m u vodu koju izvode skakači kluba iz Mostara.

U nastavku putovanja krećemo prema manastiru Žitomislić iz 15 vijeka. Obilazak. Dalje krećemo prema Počitelju, srednjovjekovnom gradu - muzeju sagrađenom od kamena koji je kroz vjekove služio kao grad - bedem. Panoramsko razgledanje.

Nakon dvoiposatne ugodne vožnje dolazak u Dubrovnik najmonumentalniji fortifikacijski spomenik u Evropi čija je gradnja počela u 8 vijeku. Fantastičnom arhitekturom i istorijom ovog svijetski poznatog grada oduševiti će Vas prilikom obilaska. Obilazak počinjemo Starom lukom, ključem dubrovačke trgovine i pomorstva kao i obližnjim tvrđavama Sv. Luka i St. John. Dalje obilazimo glavnu dubrovačku ulicu “Stradun”, dom Marina Držića (muzej), Saborni pravoslavni hram posvećen Sv. Blagoveštenju u kom su smještene ikone iz 15 i 16 vijeka velike umjetničke vrijednosti.

Dalje obilazimo "Muzej ikona i portreta" Srpske pravoslavne crkve u kom je smješteno “Rusko jevanđelje” u metalnim koricama sa ikonama jevanđelista na emajlu u uglovima, i reljefnom ikonom Hristovog vaskrsenja u sredini, štampano u Moskvi 1805. godine. Nastavljamo dalji obilazak Crkve Sv. Spasa, Onforijeve fontane – stoljetnih izvora svježe pitke vode, Orlandovog stuba, crkve Sv. Vlaha  –  zaštitnika Dubrovnika, Kneževog dvora (muzej), Gundulićevog trga, Gradskih zidina dugih 2 km, koje čine nekoliko tvrđava, kula i bastiona, jedne od najvećih turističkih atrakcija, četvrtih po dužini i najbolje sačuvanih gradskih zidina na svijetu. Gradske zidine nude najljepši pogled na Grad Dubrovnik i njegove trgove, uske ulice i mnogobrojne spomenike kulture.

Slobodno vrijeme za individualni obilazak i šetnju gradom ili fakultativne izlete na ostrvo Lokrum, zeleno romantično ostrvo u neposrednoj blizini Dubrovnika. Ova oaza mira je jedno od najprivlačnijih odredišta Dubrovčanima, a tako i posjetiocima Dubrovnika ili nezaboravnu vožnju žičarom koja od stare gradske jezgre Dubrovnika do brda Srđ traje samo 4 minute odakle će moći uživati u pogledu sa dva vidikovca na stari grad Dubrovnik, te ostrvo Lokrum.

U kasnim popodnevnim časovima ukrcavanje u autobus i povratak u mjesto polaska. Dolazak u kasnim noćnim časovima. Kraj programa.

Cijena: 60 KM

Aranžman obuhvata:

  • Prevoz  turističkim autobusom ili minibusom (klima,TV,CD)

  • Putno i zdravstveno osiguranje

  • Tehnička organizacija i vođenje puta

Aranžman ne obuhvata:

  • Ulaznice po programu, posmatranje skokova sa Starog mosta i fakultativne izlete na ostrvo Lokrum i vožnju žičarom do brda Srđ

  • Lične troškove

Napomena: Obavezan novi pasoš. Posjeta objektima u kojima se naplaćuju ulaznice nije obavezna kao ni posjeta ostrvu Lokrum i vožnja žičarom. Program je rađen na bazi 16 ili 8 osoba. Agencija zadržava pravo promjene cijene zbog nedovoljnog broja putnika.

Kontaktirajte nas!