U pokretu na različitim destinacijama br.1.

Ukoliko ste umorni od svakodnevnih obaveza, stresnih situacija, pritiska na poslu, nemate strpljenja i želite da odete u prirodu, da vidite ljepote prirode, da osetite promjenu u odnosu prema klasičnom odmoru, turistička agencija „TAVOR“ je pripremila posebne sedmodnevne i desetodnevne (ili kraće) kombinacije povezanih specijalnih programa eko, etno i aktivnog turizma na teritoriji tri države : Srbije, BiH – Republike Srpske i Crne Gore koje su prepune mogućnosti za kvalitetne vidove aktivnog i avanturističkog turizma radi obnavljanja vlastite energije klijenata željnih uzbuđenja, izazova, neočekivanih doživljaja, zabave, novih iskustava i saznanja.

 

Sedmodnevni program br. 1.

 

1.dan: Polazak po dogovoru u zavisnosti od udaljenosti mjesta (Beograd, Novi Sadu 8h). Dolazak u Etno selo Stanišići na odredište 10-11 h i obilazak etno sela do ručka. Ručak i dalji obilazak sela. U nastavku putovanja moguća, po želji grupe, posjeta manastiru "Tavna" i potom odlazak do pećine Orlovače (Pale),  jedine pećine uređene za turističke posjete u Republici Srpskoj. Obilazak pećine uz pratnju stručnog vodiča. Odlazak u hotel, smještaj, večera. Slobodno veče.

2.dan: Doručak, obilazak Cekovića kuće i polazak prema Novakovoj pećini. Planinarski pohod počinje od Carevih voda i ide do poligona (urađenog smijera) za početnike, gdje će Gorska-služba Spasavanja OC Jahorina izvršiti osnovnu obuku grupe za alpinističko penjanje-spuštanje (abzajl, tehničko penjanje) sa svom potrebnom opremom (konopci,pojasevi,kacige). Poslije obuke ručak u prirodi i odlazak do Novakove pecine stazom koja je uredno obilježena i ojačana čeličnim sajlama zbog lakšeg i bezbjednijeg penjanja. Odlazak u planinarski dom na večeru i noćenje.

3.dan: Doručak, polazak prema Nacionalnom parku Sutjeska, u podnožju Maglića, gdje se nalazi prašuma Perućica, najočuvaniji prašumski rezervat u Evropi. Dolazak na Dragoš sedlo do 10 h. odakle idemo do vidikovca vodopada Skakavac u srcu Perućice. Sa ručkom u prirodi, odmaranjima, razgledanjem prirodnih ljepota laganim hodom zadržavamo se do 18 h kad polazimo do DMD-rafting kampa na večeru i prenoćište.

4.dan: Doručak, kratko upoznavanje sa osnovama splavarenja, podjela opreme za rafting (neoprensko odijelo i čizme, zaštitni prsluk, kaciga). Ukrcavanje u kombije 8+1 i polazak do starta splavarenja - Brštanovica. Prelazi se 22 km najatraktivnijih dijelova Tare (16 km) i Drine (6 km). Spust se završava kod kampa DMD gdje nas čeka ručak. Dalje nastavljamo sa vožnjom prema Nacionalnom parku Durmitor (Žabljak). Smještaj u hotel, večera, slobodno veče.

5. dan: Doručak, pješačka tura oko Crnog jezera www, moguće iznajmljivanje čamaca za vožnju jezerom  i odlazak do Zminjeg jezera,  povratak u hotel, ručak i polazak prema Prijepolju. Obilazak manastira Mileševa. Smiještaj, večera, druženje u planinarskom domu.

6.dan: Doručak, obilazak vodopada Sopotnice, obilazak vodenica www, odmor, osviježenje i nastavak puta prema rijeci Limu i avanturi splavarenja dužine 15 km koja počinje u Kumanici a završava u Brodarevu. Po želji grupe moguća posjeta manastiru Kumanica. Ručak je u pauzi splavarenja, u prirodnom ambijentu, tj. roštilj u čijem spremanju učestvuju svi članovi raftinga. Kasno popodne polazak prema Specijalnom rezervatu „Uvac“, posljednoj destinaciji u ovom programu. Dolazak u smiještaj, večera.

7.dan: Doručak, polazak do Uvačkog jezera gdje nas čeka kvatromoran, čamci i kajaci za one koji žele da veslaju (po izboru) čuvenim meandrima „Uvca“ .www.uvac

Odlazak na hranilište i posmatranje Bjeloglavog supa (orao lešinar) kao i obilazak čamcima dijela Ušačkog pećinskog sistema povezanog kanalima.U zavisnosti od interesovanja moguće je izaći na obližnji vidikovac „Molitva“. Odlazak na ručak, kraj programa i povratak u mjesto polaska.

 

CIJENA : ?????

 

ARANŽMAN OBUHVATA: Prevoz turističkim minibusom (klima, CD, DVD), putno osiguranje, boravišna taksa, ulaznice u rezervate i pećine, pratilac iz agencije, osnovna alpinistička obuka, vodiči za prirodne rezervate, smiještaj i hrana po programu u hotelima, planinarskim domovima, kampovima, kao i splavarenje Tarom, Limom i Uvcem.

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje, individualne troškove.

 

NAPOMENA: Od ponuđenih destinacija, po želji mogu se napraviti i drugi programi tj. za neki od programa koje smo ponudili neke destinacije mogu se izmjeniti i dodati druge maršute, boraviti više dana na istom mjestu, ili izabrati samo neke od ponuđenih programa kao i organizovati smještaj u kampovima sa vlastitim šatorima. Obavezno ponijeti ličnu kartu ili pasoš. Poželjna planinarska oprema prilagođena visinama i promjenljivim vremenskim uslovima.

 

Agencija zadržava pravo promijene i prilagođenja programa putovanja u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Informacije i rezervacije u T.A."TAVOR" koja se nalazi u autobusnoj stanici Pale ili TEL/FAX: 057 224 224; MOB: 065 900 995, 066 467 520 ; E-mail:    tavor.turizam@gmail.com     Skype: travel agency "Tavor" Pale