U pokretu na različitim destinacijama br.3.

Ukoliko ste umorni od svakodnevnih obaveza, stresnih situacija, pritiska na poslu, nemate strpljenja i želite da odete u prirodu, da vidite ljepote prirode, da osetite promjenu u odnosu prema klasičnom odmoru, turistička agencija „TAVOR“ je pripremila posebne sedmodnevne i desetodnevne (ili kraće) kombinacije povezanih specijalnih programa eko, etno i aktivnog turizma na teritoriji tri države : Srbije, BiH – Republike Srpske i Crne Gore koje su prepune mogućnosti za kvalitetne vidove aktivnog i avanturističkog turizma radi obnavljanja vlastite energije klijenata željnih uzbuđenja, izazova, neočekivanih doživljaja, zabave, novih iskustava i saznanja.

Desetodnevni program br.3:

1.Dan: Polazak po dogovoru u zavisnosti od udaljenosti mjesta (Beograd, Novi Sadu 8h). Dolazak u Etno selo Stanišići na odredište 10-11 h i obilazak etno sela do ručka. Ručak i dalji obilazak sela. Nastavak putovanja prema Bajinoj Bašti, posjeta manastiru Rača. Odlazak do Mitrovca, info punkta N.P. Tara (mini muzej flore i faune). Odlazak na jezero Zaovine, ukrcavanje i vožnja brodom kroz kanjon Drine, ručak na brodu, obilazak Perućca i najkraće rijeke "Godine"(365 m), smještaj u hotel, večera i slobodno veče.

2.dan: Doručak, odlazak na "Predov Krst", obilazak vidikovca " Bilješka stena" rezervata prirode "Zvijezda". Nastavak puta do Kremana i spomen doma Kremanskih proroka Tarabića i dolazak u Etno selo Drvengrad. Ručak, potom vožnja Šarganskom osmicom i polazak prema Višegradu.Kratko razgledanje Andrić grada i Starog mosta. Polazak prema Palama i pećini Orlovači, jedinoj u Republici Srpskoj uređenoj za turističke posjete uz pratnju vodiča. Dolazak u hotel "Dva goluba" smiještaj, večera i noćenje.

3.dan: Doručak, obilazak Cekovića kuće i polazak prema Novakovoj pećini. Planinarski pohod počinje od Carevih voda i ide do poligona (urađenog smijera) za početnike, gdje će Gorska služba Spašavanja OC Jahorina izvršiti osnovnu obuku grupe za alpinističko penjanje-spuštanje (abzajl, tehničko penjanje) sa svom potrebnom opremom (konopci,pojasevi,kacige). Poslije obuke ručak u prirodi i odlazak do Novakove pećine stazom koja je uredno obilježena i ojačana čeličnim sajlama zbog lakšeg i bezbjednijeg penjanja. Odlazak u planinarski dom na večeru i noćenje.

4.dan: Doručak, polazak prema Nacionalnom parku Sutjeska, u podnožju Maglića, gdje se nalazi prašuma Perućica, najočuvaniji prašumski rezervat u Evropi. Dolazak na Dragoš sedlo do 10 h. odakle idemo do vidikovca vodopada Skakavac u srcu Perućice. Sa ručkom u prirodi, odmaranjima, razgledanjem prirodnih ljepota laganim hodom zadržavamo se do 18 h kad polazimo do DMD-rafting kampa na večeru i prenoćište.

5.dan: Doručak, kratko upoznavanje sa osnovama splavarenja, podjela opreme za rafting (neoprensko odijelo i čizme, zaštitni prsluk, kaciga). Ukrcavanje u kombije 8+1 i polazak do starta splavarenja - Brštanovica. Prelazi se 22 km najatraktivnijih dijelova Tare (16 km) i Drine (6 km). Spust se završava kod kampa DMD gdje nas čeka ručak. Dalje nastavljamo sa vožnjom prema Nacionalnom parku Durmitor (Žabljak). Smještaj u hotel, večera, slobodno veče.

6.dan: Doručak, pješačka tura oko Crnog jezera, www, moguće iznajmljivanje čamaca za vožnju jezerom i odlazak do Zminjeg jezera,  povratak u hotel, ručak i polazak prema Nacionalnom parku Biogradska gora. Pješačka tura oko Biogradskog jezera uz foto pauze. Moguće iznajmljivanje čamaca za veslanje jezerom. Od jezera idemo planinarskom stazom uspona oko 600 m kroz predivnu prirodu do Goleša. Smještanje u katune, večera i noćenje.

7.dan: Doručak, polazak prema manastiru Morača, posjeta manastira i potom polazak prema Skadarskom jezeru. Pored  obavezne vožnje brodom Skadarskim jezerom, obilaska nekoliko manastira, ručka, moguće je  kupanje u jezerskoj vodi, kao i odlazak do vidikovaca sa panoramom Budvanske rivijere. Popodne krećemo prema Petrovcu, smještaj u hotel, večera i slobodno veče.

8.dan: Doručak, polazak na obuku ronjenja koju obavljaju instruktori koji imaju odgovarajuće licence kao i ronilačka oprema koja je servisirana i sa potrebnim atestima. Početak obuke i upoznavanje sa opremom je na plaži. Odabir i oblačenje opreme po mjeri, isprobavanje opreme pod vodom (iskustvo disanja). Nakon obuke uz pratnju instruktora kreću se po dva kandidata u zaron koji traje 25 min. Ručak i nastavak obuke ronjenja dok ima zainteresovanih kandidata. Ostatak vremena slobodno za individualne aktivnosti. Večera.

9. dan: Slobodan dan po vlastitom izboru.

10. dan: Doručak, polazak prema Prijepolju i odlazak na "Lim" jednu od najljepših planinskih rijeka. Kratak kurs onoga što nas očekuje u toku splavarenja, zaduženje opreme (neoprensko odijelo, čizme, zaštitni prsluk i kaciga). Početak splavarenja u dužini 15 km u sklopu kojeg prolazimo kroz Kumaničku klisuru. Po želji grupe moguća posjeta manastiru Kumanica. Ručak je u pauzi splavarenja, u prirodnom ambijentu, tj.roštilj u čijem spremanju učestvuju svi članovi programa. Poslije 4-5 h stižemo u Brodarevo. Razduženje opreme. Obilazak manastira Mileševa sa poznatom freskom Belog Anđela. Kraj programa i kretanje prema mjestu polaska.


Cijena: ?????


Aranžman obuhvata: Prevoz turističkim minibusom (klima, CD, DVD), putno osiguranje, boravišna taksa, ulaznice u rezervate i pećine, pratilac iz agencije, osnovna alpinistička obuka, ronilačka obuka, vodiči za prirodne rezervate, smiještaj i hrana po programu u hotelima, planinarskim domovima, katunima, kampovima, kao i splavarenje Tarom, Limom.

Aranžman ne obuhvata: Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje, individualne troškove.

Napomena: Od ponuđenih destinacija, po želji mogu se napraviti i drugi programi tj. za neke od programa koje smo ponudili mogu se izmjeniti i dodati druge maršute, boraviti više dana na istom mjestu, izabrati samo neke od ponuđenih programa kao i organizovati smještaj u kampovima sa vlastitim šatorima. Obavezno ponijeti ličnu kartu ili pasoš. Poželjna planinarska oprema prilagođena visinama i promjenljivim vremenskim uslovima.


Agencija zadržava pravo promijene i prilagođenja programa putovanja u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Informacije i rezervacije u T.A."TAVOR" koja se nalazi u autobusnoj stanici Pale ili TEL/FAX: 057 224 224; MOB: 065 900 995, 066 467 520 ; E-mail:    tavor.turizam@gmail.com     Skype: travel agency "Tavor" Pale