U pokretu na različitim destinacijama br.4.

Ukoliko ste umorni od svakodnevnih obaveza, stresnih situacija, pritiska na poslu, nemate strpljenja i želite da odete u prirodu, da vidite ljepote prirode, da osetite promjenu u odnosu prema klasičnom odmoru, turistička agencija „TAVOR“ je pripremila posebne sedmodnevne i desetodnevne (ili kraće) kombinacije povezanih specijalnih programa eko, etno i aktivnog turizma na teritoriji tri države : Republike Srpske – BiH, Srbije i Crne Gore koje su prepune mogućnosti za kvalitetne vidove aktivnog i avanturističkog turizma radi obnavljanja vlastite energije klijenata željnih uzbuđenja, izazova, neočekivanih doživljaja, zabave, novih iskustava i saznanja.


AKTIVNI ODMOR br. 4. 
(petodnevni program)

1.dan: Polazak po dogovoru u zavisnosti od udaljenosti mjesta. Dolazak u Etno selo Stanišići na odredište 10 -11 h i obilazak etno sela do ručka. Ručak i dalji obilazak sela.U nastavku putovanja moguća, po želji grupe, posjeta manastiru "Tavna" i potom odlazak do pećine Orlovače (Pale), jedine pećine uređene za turističke posjete u Republici Srpskoj. Obilazak pećine uz pratnju stručnog vodiča.Odlazak u hotel, smještaj, večera.Slobodno veče.

2.dan: Doručak, obilazak Cekovića kuće i polazak prema Novakovoj pećini. Planinarski pohod počinje od Carevih voda i ide do poligona (urađenog smijera) za početnike, gdje će Gorska služba Spašavanja OC Jahorina  izvršiti osnovnu obuku grupe za alpinističko penjanje-spuštanje (abzajl, tehničko penjanje) sa svom potrebnom opremom (konopci,pojasevi,kacige). Poslije obuke ručak u prirodi i odlazak do  Novakove pećine stazom koja je uredno obilježena i ojačana čeličnim sajlama zbog lakšeg i bezbjednijeg penjanja. Odlazak do hotela na Jahorini. Večera. Jahorinsko veče (druženje)

3.dan: Doručak. Obilazak Jahorine, vožnja žičarom do vrha . Sa vrha Jahorine pješačka tura (3h) Jahorinom do hotela. Ručak. Polazak prema Nacionalnom parku Sutjeska. Dolazak u hotel. Smještaj.

4.dan: Doručak, polazak u obilazak Nacionalnog parka Sutjeska, u podnožju Maglića, gdje se nalazi prašuma Perućica, najočuvaniji prašumski rezervat u Evropi. Dolazak na Dragoš sedlo do 10 h. odakle idemo do vidikovca vodopada Skakavac u srcu Perućice. Sa ručkom u prirodi, odmaranjima, razgledanjem prirodnih ljepota laganim hodom zadržavamo se do 18 h kad polazimo do rafting kampa Bastasi na večeru (žurka) i prenoćište.

5.dan: Doručak, kratko upoznavanje sa osnovama splavarenja, podjela opreme za rafting (neoprensko odijelo i čizme, zaštitni prsluk, kaciga). Ukrcavanje u kombije 8+1 i polazak do starta splavarenja - Brštanovica. Prelazi se 22 km najatraktivnijih dijelova Tare (16 km) i Drine (6 km). Spust se završava kod kampa gdje nas čeka ručak. Povratak prema mjestu polaska. Kraj aranžmana.

CIJENA ARANŽMANA: 330 KM (170 EUR)

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Prevoz do Etno sela Stanišići i prevoz od rafting kampa do mijesta boravka, obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje, individualne troškove.

ARANŽMAN OBUHVATA: Prevoz turističkim minibusom (klima, CD, DVD), putno osiguranje, boravišna taksa, ulaznice u rezervate i pećine, vožnja žičarom, osnovna alpinistička obuka, vodiči za prirodne rezervate, smiještaj i hrana po programu u hotelima, planinarskim domovima, kampovima, kao i splavarenje Tarom, tehnički pratilac iz agencije.

POPUSTI I DOPLATE:
-djeca do 12 god imaju popust 20%
-ukoliko putnik putuje sam plaća 1.40 od osnovne cijene 1/2 sobe

NAPOMENA: Od ponuđenih destinacija, po želji mogu se napraviti i drugi programi tj. za neki od programa koje smo ponudili neke destinacije mogu se izmjeniti i dodati druge maršute, boraviti više dana na istom mjestu, ili izabrati samo neke od ponuđenih programa kao i organizovati smještaj u kampovima sa vlastitim šatorima. Poželjna planinarska oprema prilagođena visinama i promjenljivim vremenskim uslovima.

Agencija zadržava pravo promijene i prilagođenja programa putovanja u slučaju nepredviđenih okolnosti.

Informacije i rezervacije u T.A."TAVOR" koja se nalazi u autobusnoj stanici Pale ili TEL/FAX: 057 224 224; MOB: 065 900 995, 066 467 520 ; E-mail:   tavor.turizam@gmail.com    Skype: travel agency "Tavor" Pale