U pokretu na različitim destinacijama br.7.

Ukoliko ste umorni od svakodnevnih obaveza, stresnih situacija, pritiska na poslu, nemate strpljenja i želite da odete u prirodu, da vidite ljepote prirode, da osetite promjenu u odnosu prema klasičnom odmoru, turistička agencija „TAVOR“ je pripremila kombinacije povezanih specijalnih programa eko, etno i aktivnog turizma na teritoriji tri države : BiH – Republike Srpske, Srbije i Crne Gore koje su prepune mogućnosti za kvalitetne vidove aktivnog i avanturističkog turizma radi obnavljanja vlastite energije klijenata željnih uzbuđenja, izazova, neočekivanih doživljaja, zabave, novih iskustava i saznanja.


AKTIVNI ODMOR BR. 7.  
(subota i nedelja)

1. Dan: Polazak po dogovoru u zavisnosti od udaljenosti mjesta. Dolazak do pećine Orlovace (Pale), jedine pećine uređene za turističke posjete u Republici Srpskoj.Obilazak pećine uz pratnju stručnog vodiča.Polazak prema Novakovoj pećini. Planinarski pohod počinje od Carevih voda i ide do poligona (urađenog smijera) za početnike, gdje će  Gorska služba-Spasavanja OC Jahorina izvršiti osnovnu obuku grupe za alpinističko penjanje-spuštanje (abzajl, tehničko penjanje) sa svom potrebnom opremom (konopci,pojasevi,kacige). Poslije obuke ručak u prirodi i odlazak do Novakove pećine stazom koja je uredno obilježena i ojačana čeličnim sajlama zbog lakšeg i bezbjednijeg penjanja. Odlazak u hotel, smještaj, večera i noćenje.

2. Dan: Doručak. polazak prema Višegradu. Oko 10,00 h ulazak u brod uz piće dobrodošlice i lagano kretanje koje počinje od Starog mosta na Drini i vodi nas u nezaboravno putovanje kroz prekrasne predijele kanjona Drine dugo 21 km sve do kanjona Žepe i Andrićevog mosta na Žepi gdje se u blizini organizuje na malom ostrvu u sredini rijeke Drine ručak u prirodi. Ručak se sastoji od ribljih specijaliteta na roštilju (som, pastrmka), salata, kolači. Povratak u Višegrad je planiraran od 17 h do 18 h. Kratak obilazak Kamengrada i Starog mosta.
Polazak prema mjestu boravka

CIJENA PROGRAMA: 120 KM (60 EUR)

ARANŽMAN NE OBUHVATA: prevoz do pećine Orlovače i prevoz od Višegrada do mijesta boravka, obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje, individualne troškove.

ARANŽMAN OBUHVATA: Prevoz turističkim minibusom (klima, CD, DVD), putno osiguranje, boravišna taksa, ulaznice u rezervate i pećine, vožnja žičarom, osnovna alpinistička obuka, vodiči za prirodne rezervate, smiještaj i hrana po programu u hotelima, planinarskim domovima, kampovima, kao i splavarenje Tarom, tehnički pratilac iz agencije.

POPUSTI I DOPLATE:
-dijeca do 12 god imaju popust 20%
-ukoliko putnik putuje sam plaća 1.40 od osnovne cijene 1/2 sobe

NAPOMENA: Od ponuđenih destinacija, po želji mogu se napraviti i drugi programi tj. za neke od programa koje smo ponudili mogu se izmjeniti i dodati druge maršute, boraviti više dana na istom mjestu, ili izabrati samo neke od ponuđenih programa kao i organizovati smještaj u kampovima sa vlastitim šatorima. Poželjna planinarska oprema prilagođena visinama i promjenljivim vremenskim uslovima.

Agencija zadržava pravo promijene i prilagođenja programa putovanja u slučaju nepredviđenih okolnosti.