Sopotnica i rafting Limom

Smiještanje u minibuseve i polazak put Prijepolja i planinarskog doma Sopotnica, na planini Jadovnik na nadmorskoj visini  1000 m. Ono zbog čega se dolazi u ovaj kraj su čudesni slapovi Sopotnice i stare vodenice što predstavlja i najveću atrakciju ovih predjela. Dolazak u planinarski dom, smiještaj, večera i druženje u istom.

Buđenje u ranim jutarnjim časovima, doručak i polazak ka najvećem vrhu Jadovnika, preko prevoja Šćepanica i Malog Jadovnika, do samog vrha Katunić (1733 m). Odmor, opuštanje na vidikovcu i ručak u prirodi, potom polazak nazad prema Bakuši, Savinom kršu i Osojima. Dolazak do čudesne rijeke Sopotnice i njenih čudesnih slapova i vodopada. Osviježenje, odmor i polazak prema starim vodenicama etno muzejima starih vremena. Razgledanje. Odlazak u planinarski dom na večeru i noćenje.                 

Dužina ture 26 km, visinska razlika za savladavanje 830 m, vrijeme trajanja oko 10 h.

Doručak i polazak na rafting u Kumanicu odakle počinje avantura splavarenja. Poslije obilaska manastira Kumanica silazak na Lim jednu od najljepših planinskih rijeka. Kratak kurs splavarenja i onoga što nas očekuje u toku splavarenja, zaduženje opreme (neoprensko odijelo, čizme, zaštitni prsluk i kaciga). Početak splavarenja u dužini 15 km u sklopu kojeg prolazimo kroz Kumaničku klisuru. Poslije 3 h stižemo u Brodarevo. Razduženje opreme. Obilazak manastira Mileševa sa poznatom freskom Belog Anđela. Ručak u hotelu  i povratak minibusevima u pravcu mijesta polaska.