OHRID

OHRID – HOTELSKI SMJEŠTAJ – LJETO 2015

             

Ohrid spada u najljepše i najpoznatije odmaralište u Makedoniji. Smatra se najatraktivnijim gradom, muzejom na otvorenom i centrom pravoslavne duhovnosti. Ohridsko jezero spada u jedno od najčistijih u Evropi, sa više vrsta flore i faune. Zbog svega toga, Ohrid kao i jezero sa svojim kulturnim i prirodnim bogatstvom su pod zastitom UNESCO-a od 1980.god. U njemu je osnovan prvi univerzitet na Balkanu. Poznat po slovenskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu. Na obali jezera nalazi se preko 30 crkava, među kojima je i najstariji slovenski manastir, Sveti Pantelejmon. Najznačajnije znamenitosti su Ohridska tvrđava, Crkva Svete Sofije, sagradjena na temeljima rane hrišćanske bazilike, Galerija Ohridskih ikona, Crkva Svetog Klimenta, Crkva Svetog Nauma, i po mnogima najlepša, Crkva Svetog Jovana, na samoj litici jezera. U njoj je Vladika Nikolaj bio Protojerej, gde je i nastao Ohridski prolog, Zapisi s jezera i druga djela. Nacionalni muzej čuva kolekciju grčkih i slovenskih ikona i rukopisa. Kolekcija sa više od 800 ikona u vizantijskom stilu, po vrijednosti je druga u svijetu, odmah iza one u moskovskoj Tretjakovskoj galeriji. Danas je moderan turistički centar, sa velikim brojem ugostiteljskih objekata i najkvalitetnijim smeštajem koji smo izabrali za Vaš odmor. Brojni su nacionalni i specijalizovani restorani, kafici, diskoteke, što će Vaš odmor učiniti još zabavnijim.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan – Polazak autobusa je dan ranije od datuma u tabeli, iz Istočnog Sarajeva sa parkinga kod Autobuske stanice u 15:00h – Iz Pala u 16:00h, parking preko puta Autobuske stanice. Putovanje autoputem Beograd-Niš sa povremenim pauzama radi odmora i sakupljanja putnika. Oko 03:30 pauza od 45 min u motelu „Predejane“. Nastavak putovanja preko Makedonije, sa zaustavljanjima radi obavljanja graničnih formalnosti.
2.dan – Dolazak u Ohrid u jutarnjim satima. Smještaj u izabrani hotel najkasnije do 14:00.
2.-9.dan – Boravak u hotelu – 7 noćenja na bazi izabrane usluge. 
9.dan – Doručak. Napuštanje hotela do 09:00. Slobodno vrijeme do polaska. Povratak za Sarajevo oko 15:30 ispred hotela.
10.dan – Dolazak u Sarajevo u ranim jutarnjim satima. Kraj usluga.

Cijene u tabeli su izražene u EUR po osobi na bazi izabrane usluge - 7 noćenja

ARANŽMAN OBUHVATA: 

- Smještaj na bazi odabrane usluge - 7 noćenja 
- usluge predstavnika agencije organizatora putovanja ili inopartnera tokom boravka
- boravišnu taksu 
- troškove organizacije i vođstvo puta.
    
ARANŽMAN NE OBUHVATA: 

- Prevoz autobusom turističke klase (TV, toalet, klima)
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- fakultativne izlete i ulaznice.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:  

Plaćanje je isključivo u KM protivvrijednosti po prodajnom kursu poslovne banke Hypo Alpe-Adria Bank a.d. za efektivu, na dan uplate.
- 30% od cijene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije do 15 dana prije polaska
- platnim karticama (VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA)
- putem administrativne zabrane

OPISI HOTELA:

- ČINGO 3*  www.hotelcingo.com - smješten je u samom centru Ohrida. Hotel ima restoran sa nacionalnom i internacionalnom kuhinjom i konferencijsku salu sa 60 mesta. Sobe su opremljene kablovskom televizijom, klimom, mini barom, sefom, direktnom telefonskom linijom, internet priključkom i kupatilom. Za goste hotela je obezbjeđen parking sa video nadzorom. Ishrana: doručak-švedski sto, večera-meni.
POPUSTI: Dijete do 7 god. u zajedničkom ležaju - gratis, dijete od 7-12 god. u sopstvenom ležaju – ostvaruje popust 50%. Treća osoba u sopstvenom ležaju – ostvaruje popust 30%. Doplata za 1/1 – 40%.

- TURIST 3* www.metropol-ohrid - nalazi se na 7 km od Ohrida. U potpunosti je renoviran 2007.godine. Raspolaze sa 88 dvokrevetnih i trokrevetnih soba. Gostima su na raspolaganju svi sadržaji susjednih hotela  “Metropol” i Belvi”. Hotel posjeduje privatnu plažu, sopstveni parking, sportski centar. Ishrana: doručak - švedski sto, večera - meni.
POPUSTI: Dijete do 6 god. u zajedničkom ležaju - gratis, dijete od 6-10 god. u sopstvenom ležaju – ostvaruje popust 50%. Treća osoba u sopstvenom ležaju – ostvaruje popust 30%. Doplata za 1/1 – 10 eur po danu.

- SILEKS 4* hotelsileks.mk - nalazi se na obali Ohridskog jezera, u turističkom naselju Sv.Stefan, udaljen 4 km od centra Ohrida. Hotel raspolaže sa 104 sobe. Sve su opremljene kablovskom televizijom, direktnom telefonskom linijom, internet priključkom, terasom i kupatilom. Ishrana: doručak-švedski sto, večera-meni.
POPUSTI: Dijete do 6 god. u zajedničkom ležaju – gratis,  dijete od 6-12 god. u sopstvenom ležaju – ostvaruju popust 50%.
Doplata za 1/1 – 40%.

- BELVEDERE 4* www.hotelbelvedere – nalazi se na 4 km od centra grada, u prekrasnoj borovoj sumi, na samo 100m od jezera.Raspolaze sa 86 dvokrevetnih soba i 5 apartmana, restoran, salu za seminare, aperitiv bar, antikvarnicu i sopstveni parking. Svaka soba je opremljena sa klima uredjajem, kablovskom televizijom, mini bar, besplatnom internet konekcijom, direktnom telefonskom linijom, kupatilo, balkon. Specijalna ponuda kompleksa “Belvedere” je internacionalna i tradicionalna kuhinja u restoranu “Belvedere” koji se nalazi u centru grada. Ishrana: doručak-švedski sto, večera-meni.
POPUSTI: Dijete do 3 god. u zajedničkom ležaju – gratis, dijete od 3-9 god. u sopstvenom ležaju – ostvaruje popust 50%.
Treća osoba u sopstvenom ležaju – ostvaruje popust 30%. Doplata za 1/1 – 40%.

- BELVI 4* www.metropol-ohrid - nalazi se na 7 km od Ohrida. Hotel raspolaže sa 170 dvokrevetnih soba sa mogućnošću dodavanja trećeg ležaja, 3 standardna apartmana i 1 de luks apartmanom. Sobe su opremljene tv-om, mini barom kupatilom i terasom. Hotel poseduje bazen i sopstveni parking. Ishrana: doručak-švedski sto, večera-meni.
POPUSTI: Dijete do 6 god. u zajedničkom ležaju - gratis, dijete od 6-10 god. u sopstvenom ležaju – ostvaruje popust 50%. Treća osoba u sopstvenom ležaju – ostvaruje popust 30%. Doplata za 1/1 – 10 eur po danu.

- METROPOL 4* www.metropol-ohrid - se nalazi na 7 km od centra Ohrida. Hotel raspolaže sa 110 dvokrevetnih soba sa mogućnošću dodavanja trećeg ležaja, 4 standardna apartmana, 1 de lux apartman i 1 rezident apartman. U sklopu hotela nalaze se 4 kongresne sale, aperitiv bar, fitnes sala. Sobe su opremljene kablovskom televizijom, klimom, direktnom telefonskom linijom, mini barom, kupatilom i terasom. Hotel posjeduje sopstveni parking. Ishrana: doručak-švedski sto, večera-meni.
POPUSTI: Dijete do 6 god. u zajedničkom ležaju - gratis, dijete od 6-10 god. u sopstvenom ležaju – ostvaruje popust 50%. Treća osoba u sopstvenom ležaju – ostvaruje popust 30%. Doplata za 1/1 – 10 eur po danu.

NAPOMENA: Navedeni popusti važe samo u pratnji 2 odrasle (plative) osobe. Ukoliko je dijete u sobi sa jednom odraslom osobom, plaća punu cijenu smještaja. 

Ostale ponude:

Ostale kategorije: