Tasos - 2017

 TASOS – LJETO 2017


   BUS + SMJEŠTAJ + TRAJEKT  - 10 NOĆENJA

Tasos, najsjevernije Grčko ostrvo, nalazi se na 200km od Soluna. Poznat je po gustim borovim šumama, brojnim maslinjacima, dugim pješčanim plažama, lijepim zalivima i izuzetno blagoj klimi. Često ga nazivaju “smaragd Egeja” zbog kristalno čiste vode ili “šuma koja pliva” zbog guste vegetacije. Prečnika je oko 25km, a obima oko 100km. Bogato je nadaleko čuvenim mermerom, maslinama i medom.
Limenas je glavni grad Tasosa i ima oko 3.500 stanovnika. Sagrađen je na mjestu antičkog grada Tasosa, smješten između dvije luke, sa dvije gradske plaže i mnoštvom drugih prelijepih plaža u okolini. Predstavlja trgovački centar ostrva ispunjen mnogobrojnim tavernama, restoranima, buticima, diskotekama, koje će upotpuniti Vaš odmor. Pored dve gradske plaže, u okolini ima desetine prelijepih plaža - Tarzanas, Glifada, Papalimani, Pachis, Macryammos, Golden beach...
Limenaria je drugi po veličini grad na ostrvu. Nalazi se na jugozapadnoj strani ostrva i ima oko 2.000 stanovnika. Okružen je predivnim plažama, koje sunce obasjava duže nego ostala mjesta na ostrvu. Idealno mjesto za odmor, kako za porodične ljude, tako i za mlade koji žele da budu u centru zbivanja. Duž šetališta uz samu obalu raspoređene su autentične taverne, restorani i prodavnice.
   Potos je simpatičan živopisan gradić na jugozapadnoj strani ostrva, na svega tri kilometara od Limenarije. Smješten pored jedne od najlepših plaža na ostrvu. Veliki broj kafića i restorana pružaju izuzetnu zabavu u večernjim satima. Na putu ka Limenariji nalazi se jedna od najpoznatijih diskoteka na ostrvu.

Cijene u tabeli su izražene u EUR po osobi na bazi 10 noćenja - paket aranžman (prevoz + smeštaj + trajekt),

AUTOBUSKI PREVOZ:  Polazak autobusa je dan ranije od datuma u tabeli: iz Beograda – sa Novog Beograda, parking preko puta Buvlje pijace, ugao Jurija Gagarina i Antifašističke borbe, blok 42 u 15:00, iz Novog Sada - parking hotela “Sajam” u 13:00 - doplata 20 eur, 

Povratak sa Tasosa je posljednjeg dana boravka sa dogovorenog mjesta, iz Potosa i Limenarie u 14:00, iz Limenasa u 15:00 po lokalnom vremenu  (u zavisnosti od dolaska autobusa na destinaciju, a u skladu sa propisima definisanim zakonom o saobraćaju).
U slučaju spajanja smjena cijena aranžmana se umanjuje za 40 eur po osobi, izuzev smjena označenih sa *.
Molimo Vas da dva dana pred početak putovanja proverite vrijeme polaska autobusa.


SOPSTVENI PREVOZ:  Cijena aranžmana se umanjuje za 40 eur po osobi, izuzev smjena označenih sa *.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan – Polazak autobusa iz Beograda u 15:00 sa parkinga preko puta „Buvlje bijace“, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe. Putovanje auto putem Beograd – Niš sa povremenim pauzama i sakupljanjem putnika. Oko 20:00 pauza od 45min u motelu “Predejane”. Nastavak putovanja preko Makedonije i Grčke, sa zaustavljanjem radi graničnih formalnosti. Noćna vožnja.
2-11.dan – Dolazak na Tasos u prijepodnevnim satima i smještaj u izabrane objekte (najranije do 14:00). Boravak na bazi izabrane usluge.
12.dan – Napuštanje apartmana oko 09:00. Slobodno vrijeme do polaska. Sakupljanje putnika u vrijeme dogovoreno unaprijed, iz Potosa Limenarije u 14:00, iz Limenasa u 15:00.(u zavisnosti od dolaska autobusa na destinaciju, a u skladu sa propisima definisanim zakonom o saobraćaju). Polazak za Beograd.
13.dan – Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj usluge.

ARANŽMAN OBUHVATA: Prevoz turističkim autobusom (klima, audio/video oprema) na relaciji Beograd–Tasos–Beograd, prevoz trajektom na relaciji Keramoti-Limenas-Keramoti (za putnike na autobuskom prevozu), smjestaj na bazi 10 noćenja u izabranom objektu u dvokrevetnim/trokrevetnim i četvorokrevetnim studijim/apartmanima, usluge predstavnika agencije organizatora putovanja ili inopartnera tokom boravka, troškove organizacije i vođstvo puta.

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno zdravstveno osiguranje za putnike na autobuskom i sopstvenom prevozu, fakultativne izlete, individualne troškove.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:  Plaćanje je isključivo u KM protivvrijednosti po prodajnom kursu poslovne banke za efektivu, na dan uplate.
- 30% od cijene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije do 15 dana pre polaska
- platnim karticama (VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA)
- rate: putem šoping kartice Nove Banke

POPUSTI I DOPLATE: 

Dijete do 2 godine – gratis u zajedničkom ležaju i nema sjedište u autobusu, dijete od 2-7 godina na zajedničkom ležaju plaća iznos od 
55 eur i ima svoje mjesto u autobusu, djeca od 2-12 godina u sopstvenom ležaju imaju popust 20 eur na kompletan aranžman (popust 
se odnosi na sopstveni i autobuski prevoz). Doplata za 1/1 – 70 % od cijene aranžmana. Navedeni popusti važe samo u pratnji 2 odrasle (plative) osobe. Ukoliko je dijete u sobi sa jednom odraslom osobom, plaća punu cijenu smeštaja. Ne postoji mogućnost dupliranja popusta.

NAPOMENE: 
- svi putnici državljani BiH koji poseduju nove biometrijske pasoše, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma mogu putovati bez viza u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Putnici koji nisu državljani BiH u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. 
- putnici sami snose odgovornost  za  lična  i putna dokumenta i njihovu validnost.
- maloljetnoj djeci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati ovjerenu saglasnost oba roditelja i biti u pratnji punoljetnog pratioca pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti ovjerena u sudu ili opštini.
- promjena posteljine, peškira i čišćenje apartmana je na 5 dana. 
- objekti nisu opremljeni higijenskim sredstvima.

OPISI VILA: 

- “EFFI’S GARDEN” – nalazi se u mirnom djelu Limenasa, na 700m od centra grada i 400m od plaže. Izuzetno lijep objekat okružen velikim dvorištem sa bazenom za djecu i odrasle. Raspolaže 1/3 studiom (2 singl ležaja + sofa na razvlačenje), 1/4 apartmanima (2 singl ležaja + sofa na razvljačenje ili franculski ležaj + sofa na razvlačenje) i 1/4 dupleks apartmanima sa dvije spavaće sobe (4 singl ležaja), koji su opremljeni čajnom kuhinjom, terasom ili verandom, kupatilom, besplatnim bežičnim internetom, tv i klima uređajem (korišćenje uključeno u cijenu). Gosti mogu da parkiraju vozila ispred vile.

- “CHRISSA” – nalazi se u centru Limenarie, na samo 50m od duge pjeskovite plaže. Ima lijepu poziciju, smještena u mirnoj ulici, a na samo minut hoda do centra kao i mora. Raspolaže 1/2 (2 singl ležaja), 1/3 (3 singl ležaja) i 1/4 studijima (4 singl ležaja). Svaki studio posjeduje opremljenu čajnu kuhinju, terasu ili verandu, kupatilo, besplatan bežični internet, tv i klima uređajem (korišćenje uključeno u cijenu).

- “JOANNA” – nalazi se u neposrednoj blizini centra Potosa, na udaljenosti 300m od plaže. Raspolaže sa 1/2 (francuski ležaj ili 2 singl ležaja), 1/3 studijima (francuski ležaj + singl ležaj) i 1/4 apartmanima (francuski ležaj + sofa na razvlačenje za 2 osobe), koji su kompletno opremljeni čajnom kuhinjom, terasom, kupatilom, besplatnim bežičnim internetom, tv i klima uređajem (doplata za korišćenje 5 eur po danu, plaća se na licu mjesta). Jedan broj apartmana posjeduje krevete na sprat – family apartmani (francuski ležaj + kreveti na sprat). Gosti mogu da parkiraju vozila ispred vile.

- “IATROU” – nalazi se na izlasku iz Potosa, 800m od centra grada i 400m od predivne plaže. Objekat u izuzetnom ambijentu maslinjaka, sa velikim dvoristem i bazenom. Sastoji se iz 3 nezavisne zgrade, koje raspolazu 1/2 studijima (francuski ležaj), 1/3 studijima (francuski ležaj + jedan singl ležaj), 1/3+1 apartmanom (francuski ležaj + 2 singl ležaja) i 1/4 apartmanima (4 singl ležaja) sa dve sobe. Svi studiji i apartmani su opremljeni čajnom kuhinjom, kupatilom, terasom ili verandom, sefom, besplatnim bežičnim internetom, tv i klima uređajem (korišćenje uključeno u cijenu). U dvorištu se nalazi roštilj, koji je na rasoplaganju gostima.

Ovaj program je radjen na bazi minimum 35 prijavljenih putnika. U slucaju promjena na monetarnom trzistu, trzistu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadrzava pravo korekcije cijena, izmjene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana prije pocetka putovanja. Cijena aranžmana je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom garantovan je iznos akontacije, a ostatak je podložan promjeni.