Skiatos 2017

SKIATOS – LJETO 2017


        BUS + SMJEŠTAJ + TRAJEKT  - 10 NOĆENJA

OSTRVO SKIATOS je najposjećenije ostrvo sjevernih Sporada u Egejskom moru, prekriveno borovom šumom i maslinjacima na dva i po sata plovidbe trajektom od Volosa, obima oko 60km,sa čak 65 plaža. Sa ostrvima Skopelos i Alonisos, Skiatos je deo Marina nacionalnog parka, u kojem žive mnoge rijetke životinjske vrste, medju kojima su najpoznatije mediteranske foke. Glavni grad je Skiatos koji se nalazi u istočnom dijelu ostrva. Ostrvski gradić sa mnoštvom taverni, barova, marinom i sjajnom noćnom zabavom. Iznad grada je čuveni Kastro i manastir Evangelistrije, mjesto odakle se pruža fantastičan pogled na sjeverni dio ostrva i njegove šljunkovite plaže. Plaže Vasilias, Megali Amos, Achladias, Trulos, Kanapica, Vromolimnos, Banana imaju suvozemni prilaz a do plaže Lalaria se može doći sa mora, čamcem ili brodom. Jedna od najljepših plaža u Grčkoj, čuvena plaža Kukunaries, nalazi se upravo na Skijatosu.

Cijene u tabeli su izražene u EUR po osobi na bazi 10 noćenja - paket aranžman (prevoz + smještaj), 

 AUTOBUSKI PREVOZ:  Polazak autobusa je dan ranije od datuma u tabeli: iz Beograda – sa Novog Beograda, parking preko puta Buvlje pijace, ugao Jurija Gagarina i Antifašističke borbe, blok 42 u 13:00h, iz Novog Sada - parking hotela “Sajam” u 11:00h - doplata 20 eur,  
Povratak sa Skijatosa je posljednjeg dana boravka sa dogovorenog mjesta u 12:30h po lokalnom vremenu.
U slučaju spajanja smjena cijena aranžmana se umanjuje za 40 eur po osobi, izuzev smjena označenih sa *.
Molimo Vas da dva dana pred početak putovanja proverite vrijeme polaska autobusa.


SOPSTVENI PREVOZ:  Cijena aranžmana se umanjuje za 40 eur po osobi, izuzev smjena označenih sa *.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan – Polazak autobusa iz Beograda u 13:00h sa parkinga preko puta „Buvlje bijace“, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe. Putovanje auto putem Beograd – Niš sa povremenim pauzama i sakupljanjem putnika. Oko 17:00h pauza od 45min u motelu “Predejane”. Nastavak putovanja preko Makedonije i Grčke, sa zaustavljanjem radi graničnih formalnosti. Noćna vožnja.
2-11.dan – Dolazak na Skijatos u prijepodnevnim satima i smještaj u izabrane objekte (najranije do 14:00). Boravak na bazi izabrane usluge.
12.dan – Napuštanje apartmana oko 09:00. Transfer do luke. Slobodno vrijeme do polaska. U 12:30h. Polazak za Beograd.
13.dan – Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj usluge.

ARANŽMAN OBUHVATA: Prevoz turističkim autobusom (klima, audio/video oprema) na relaciji Beograd–Volos–Beograd, smjestaj na bazi 10 noćenja u izabranom objektu u dvokrevetnim/trokrevetnim i četvorokrevetnim studijim/apartmanima, usluge predstavnika agencije organizatora putovanja ili inopartnera tokom boravka, troškove organizacije i vođstvo puta.

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Trajekt i transfer na ostrvu u iznosu od 45 EUR, međunarodno putno zdravstveno osiguranje za putnike na autobuskom i sopstvenom prevozu, fakultativne izlete, individualne troškove.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:  Plaćanje je isključivo u KM protivvrijednosti po prodajnom kursu poslovne banke za efektivu, na dan uplate.
- 30% od cijene aranžmana prilikom rezervacije, a ostatak najkasnije do 15 dana pre polaska
- platnim karticama (VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA)
- rate: putem šoping kartice Nove Banke

POPUSTI I DOPLATE: 

Dijete do 2 godine – gratis u zajedničkom ležaju i nema sjedište u autobusu, dijete od 2-7 godina na zajedničkom ležaju plaća iznos od 50 eur i ima svoje mjesto u autobusu, djeca od 2-12 godina u sopstvenom ležaju imaju popust 20 eur na kompletan aranžman (popust se odnosi na sopstveni i autobuski prevoz). Doplata za 1/1 – 70 % od cijene aranžmana. Navedeni popusti važe samo u pratnji 2 odrasle (plative) osobe. Ukoliko je dijete u sobi sa jednom odraslom osobom, plaća punu cijenu smeštaja. Ne postoji mogućnost dupliranja popusta.

NAPOMENE: 
- svi putnici državljani BiH koji poseduju nove biometrijske pasoše, u zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma mogu putovati bez viza u skladu sa odlukom Saveta Ministara EU. Putnici koji nisu državljani BiH u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. 
- putnici sami snose odgovornost  za  lična  i putna dokumenta i njihovu validnost.
- maloljetnoj djeci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati ovjerenu saglasnost oba roditelja i biti u pratnji punoljetnog pratioca pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti ovjerena u sudu ili opštini.
- promjena posteljine, peškira i čišćenje apartmana je na 5 dana. 
- objekti nisu opremljeni higijenskim sredstvima.

OPISI VILA: 

- “GLYFONERI” – nalazi se u gradu Skiatosu na izuzetnoj lokaciji, na 20 m od obale, preko puta početne autobuske stanice. Raspolaže 1/2 sobama (2 singl ležaja), 1/2 sobama sa čajnom kuhinjom (2 singl ležaja),  1/2 studijima (2 singl ležaja), 1/3 studijima (3 singl ležaja) i 1/4 apartmanom (4 singl ležaja). Svaka soba ima kupatilo, tv i klima uređaj (korišćenje uključeno u cijenu), a na raspolaganju su im zajednička kuhinja, besplatan wi-fi internet i zajednička terasa. Svaki studio i apartman ima opremljenu čajnu kuhinju, kupatilo, terasu, tv i klima uređaj (korišćenje uključeno u cijenu). 

- “LEFTERIS” – nalazi se u samom centru grada Skijatosa, na 20 m udaljenosti od Papadiamantis glavne ulice, na 350 m od luke i 15 min od plaže. Raspolaže 1/2 studijima (2 singl ležaja) i 1/3 studijima (3 singl ležaja). Svaki studio ima opremljenu čajnu kuhinju, besplatan wi-fi internet, kupatilo, terasu, tv i klima uređaj (korišćenje uključeno u cijenu).

- “SPIRIDULA“ – nalazi se u gradu Skiatosu, na samo 60 m od Megali Ammos plaže. Potpuno nova vila, udaljena 100 m od autobuske stanice. Raspolaže 1/2 studijima (2 sing ležaja) , 1/3 studijima (francuski ležaj + singl ležaj) i 1/4 apartmanima (4 singl ležaja ili francuski + 2 singl ležaja). Svaki studio i apartman ima opremljenu čajnu kuhinju, kupatilo, besplatan wi-fi internet, terasu ili francuski balkon, tv i klima uređaj (doplata za korišćenje 5 eur po danu, plaća se na licu mjesta). 

Ovaj program je radjen na bazi minimum 35 prijavljenih putnika. U slucaju promjena na monetarnom trzistu, trzistu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadrzava pravo korekcije cijena, izmjene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana prije pocetka putovanja. Cijena aranžmana je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom garantovan je iznos akontacije, a ostatak je podložan promjeni.  Uz ovaj program vaze Opsti uslovi putovanja T.A. "TAVOR"