Neos Pirgos - Sjeverna Evia - Studio apartmani + prevoz

LJETO 2018 – OSTRVO EVIA – NEOS PIRGOS

SMJEŠTAJ - 10 NOĆENJA / PREVOZ – AUTOBUSOM/  TRAJEKT

Ostrvo Evia (Euboea) je jedan od najljepših i najimpresivnijih ostrva u Grčkoj, drugi po veličini, odmah iza Krita. Ostrvo Evia je savršena kombinacija planine i mora , bogatih pejzaža i nadarene prirode . To je destinacija gdje možete uživati ​​u odmoru i ljetovanju tokom cijele godine . Svaka sezona u Eviji donosi nove boje pejzaža , krajolika i ukusa - savršena poslastica za Vaša čula. Evia je drugo po veličini grčko ostrvo i omiljena ljetnja destinacija, kako Grka, tako i naših turista. Prostire se uz obalu Beotije i Atike od severnih Sporada, pa do ostrva Andros nadomak Kiklada. Evia se nalazi na jednom od najvažnijih pomorskih puteva Sredozemlja. Zahvaljujući ogromnom prirodnom bogatstvu i povoljnom položaju, spada u najrazvijenije oblasti stare Grčke,a prestonica Halkida, jedan je od najuticajnijih antičkih gradova. Sjeverna obala ostrva blago se spušta u more stvarajući slike fascinantne ljepote. Regiju Sjevera Evije mnogi smatraju najboljim dijelom ovog čarobnog ostrva. Bogastvo i luksuz prirode i vegetacije, prekrasne obale i prekrasne plaža čine ovu regiju privlačnom svakom posjetiocu Evije. Ova oblast doživjela je snažan turistički razvoj posljednjih decenija. Posebno mjesto zauzimaju ljetovališta: Pefki, Neos Pirgos, Edipsos, kao i mnoga druga mala ljetovališta od sjevera ostrva do juga ostrva.

Neos Pirgos nalazi se u sjevernom dijelu ostrva Evia u oblasti Oreoi, na 12km udaljenosti od dva najveća mjesta Edipsosa i Istije. 
Svojom kristalno čistom vodom  i prelijepom prirodom spada u jedno od najljepših mjesta na Eviji. Najpoznatija dugačka pješčana plaža NISIOTISSA nalazi se baš u ovom mjestu i jedna je od najatraktivnijh plaža na ostrvu. Na plaži u Neos Pirgosu se može pronaći mnoštvo taverni i ribljih restorana, gde se može uživati u lokalnim specijalitetima. Pruža sve ono što je potrebno za miran, prijatan i lijep odmor.

Cijene u tabeli su izražene u eur po osobi na bazi najma smještaja za 10 noćenja

LEGENDA:1/2 ST = dvokrevetni studio ; 1/2+1 ST = dvokrevetni studio + pomoćni ležaj ; 1/3 ST = trokrevetni studio
1/4 APT = četvorokrevetni apartman ; 1/5 APT = petokrevetni apartman ; 1/4 DUPLEX = četvorokrevetni dupleks

AUTOBUSKI PREVOZ:
Polazak autobusa je dan ranije od datuma u tabeli: iz Beograda – sa Novog Beograda, parking preko puta Buvlje pijace, ugao Jurija Gagarina i Antifašističke borbe, blok 42 u 13:00h (ukoliko sekretarijat za saobraćaj i gradska uprava ne donesu u medjuvremenu  odluku o promjeni mjesta polaska autobusa za vanlinijski prevoz). Postoji mogućnost organizovanizovanja transfera iz BiH do Beograda. Za organizaciju transfera, potrebno je minimum 7 putnika. Povratak sa Evie je posljednjeg dana boravka sa dogovorenog mjesta u poslijepodnevnim časovima po lokalnom vremenu (u zavisnosti od dolaska autobusa na destinaciju, a u skladu sa propisima definisanim zakonom o saobraćaju). Za tačno vrijeme povratka informisati se kod predstavnika agencije ili inopartnera, na dan polaska u toku prijepodnevnih časova.Prevoz se obavlja visokopodnim turističkim autobusima (klima, audio i video oprema). Sjedišta nisu numerisana i prevoznik zadržava pravo da napravi raspored sjedenja. Putnik će prihvatiti bilo koje sjedište koje mu dodijeli prevoznik. Sva djeca starija od dvije godine moraju imati svoje sjedište, u skladu sa važećim zakonskim normama.

CIJENA AUTOBUSKOG PREVOZA:

 • Cijena autobuskog prevoza za odrasle - povratna autobuska karta iznosi 50€, a za djecu do 12 godina karta je 45€. 
 • Cijena autobuske karte u jednom pravcu iznosi 40€ za sve putnike (za odrasle i za djecu) .
 • Djeca do 2 godine starosti  ne plaćaju autobusku kartu, ali nemaju sopstveno sjedište.
 • Cijena prevoza važi samo za korisnike smještaja, rezervisanog preko agencije.
 • Cijena autobuskog prevoza za putnike koji ne koriste smještaj objavljena je u posebnom cjenovniku ovlašćenog prevoznika.
 • U cijenu autobuske karte uračunat je prelaz trajektomna relaciji  Glifa – Agiokampos – Glifa.

PREVOZNIK:

Preduzeće OmniBus Travel je organizator i glavni/primarni prevoznik putnika, koji preko TAVOR-a rezervišu prevoz, odnosno autobusku kartu za prevoz do/ i nazad mjesta u kome su rezervisali smještaj preko posredničke agencije "TAVOR". Zaustavljanje autobusa, radi usputnih odmora, predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu. Prevoznik određuje mjesta pauza kao i njihovu dužinu. Moguća priključenja i izlasci putnika su isključivo na datim stanicama u programu putovanja. Zabranjeno je zaustavljanje autobusa na petljama ili u zaustavnoj traci zbog ulaska i izlaska putnika.
Putnik je obavezan da dva dana prije početka putovanja u agenciji provjeri  tačno vrijeme i mjesto polaska autobusa.
Prevoznik zadržava pravo da uz saglasnost putnika predmetni prevoz realizuje u saradnji sa drugim prevoznikom,  koji ima isti, ili sličan program, uz obavezno poštovanje ispunjenosti osnovnih elemenata programa, realizujući na taj način cijeli program prevoza ili samo neke elemente programa prevoza, kao što su transferi i drugo.

SOPSTVENI PREVOZ:
Putnik koji je kao vrstu prevoza odabrao sopstveni prevoz, dužan je da minimum dva dana prije polaska na put kontaktira agenciju zbog dobijanja vaučera, kao i ime i kontakt telefon predstavnika/inopartnera (Thalassa Travel)  radi lakšeg pronalaženja objekta u kom je rezervisao smještaj. Putnici na sopstvenom prevozu dužni su da se raspitaju o pravilima i Zakonima vezanim za prelazak vozila preko granice, pomoći na putu i drugo kod nadležnih organa (AMSS, Mup R. Srbije, Konzularno odeljenje R. Grčke).
Putnici koji dolaze/odlaze sopstvenim prevozom ne mogu da uđu u smještajnu jedinicu prvog dana boravka poslije 21.00h, a smještajnu jedinicu ne mogu da napuste prije 07:00 posljednjeg dana boravka. U slučaju kasnog dolaska ili ranog odlaska putnik je dužan da o tome obavjesti predstavnika agencije ili njihovog zastupnika, najmanje dan ranije.
Predstavnik agencije nije u mogućnosti da svakog putnika lično sačeka ispred smještajne jedinice, ali će svakom putniku biti na raspologanju da putem telefona pruži tačne instrukcije kako se stiže do smještajne jedinice i kako da se smjesti što brže.

Za sve stranke koje koriste sopstveni prevoz, bez obzira kako i kada su uplatile kompletan aranžman, vaučer, odnosno dokument o pravu da koriste rezervisani i uplaćeni smještaj, biće izdat najranije 7 dana prije početka putovanja.

PROGRAM PUTOVANJA:
1.dan – Polazak autobusa je dan ranije od datuma u tabeli: iz Beograda – sa Novog Beograda, parking preko puta Buvlje pijace, ugao Jurija Gagarina i Antifašističke borbe, blok 42 u 13:00h ( ukoliko gradska uprava ne donese odluku o polasku sa drugog mjesta).
Putovanje auto putem Beograd – Niš sa povremenim pauzama i sakupljanjem putnika. Nastavak putovanja preko Makedonije i Grčke, sa zaustavljanjem radi graničnih formalnosti. Noćna vožnja.
2-11.dan – Dolazak na Eviu u prepodnevnim satima i smeštaj u izabrane objekte (najranije od 14:00). Boravak na bazi izabrane usluge.
12.dan – Napuštanje apartmana u 09:00h. Slobodno vrijeme do polaska. Sakupljanje putnika u dogovoreno vrijeme (u zavisnosti od dolaska autobusa na destinaciju, a u skladu sa propisima definisanim zakonom o saobraćaju). Polazak za Beograd.
13.dan – Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj usluge.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Smještaj na bazi 10 noćenja u izabranom objektu i tipu smještaja,
 • usluge predstavnika agencije/inopartnera  organizatora smeštaja i boravka.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Autobuski prevoz sa prelaskom trajektom na ostrvo Evia,
 • Transfer putnika do Beograda
 • Neophodno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • Obaveznu boravišnu taksu po odluci grčkih vlasti,
 • Fakultativne izlete, individualne i ostale troškove putnika, kao i sve ostale usluge koje koristi putnik, a nisu napomenute programom putovanja, a naprave se u toku puta ili boravka u vili.

OSIGURANJE:
"TAVOR" je za svoje putnike obezbijedio ponudu za neophodno putno zdravstveno osiguranje, kao i ponudu za polisu osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima osiguravajuće kompanije, sa svim neophodnim informacijama i tarifama. Međunarodno putno zdravstveno osiguranje za cijeli period boravka, plaća se u agenciji  po cijeni od 26,00 KM, a osigurana suma jena 30.000 €. Putnik pri kupovini putnog zdravstvenog osiguranja dužan je da dostavi kopiju pasoša ili podatke iz pasoša.

BORAVIŠNA TAKSA:
Od 01.01.2018. godine, odlukom Vlade Republike Grčke, naplaćuje se obavezna boravišna taksa u iznosu od 5€ po smještajnoj jedinici za cijeli period boravka. Naplata se vrši pri dolasku u objekat, na licu mjesta. 

POPUSTI I DOPLATE - SMJEŠTAJ:
Djeca od 0 - 7 godina – gratis u zajedničkom ležaju, djeca od 2-12 godina u sopstvenom ležaju imaju popust 20 eur na cijenu smještaja. Doplata za 1/1 – 70% od cijene smještaja. Navedeni popusti za djecu važe samo u pratnji 2 odrasle (punoplative) osobe. Ukoliko je dijete u sobi sa jednom odraslom osobom, plaća punu cijenu smještaja. Ne postoji mogućnost dupliranja popusta.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Cijene su izražene u eurima, a plaćanje je isključivo u KM, u kombvertibilnoj protivvrijednosti po prodajnom kursu poslovne banke za efektivu, na dan uplate, u skladu sa sledećim uslovima:

 • 30% od cijene rezervisanog smeštaja i autobuskog prevoza prilikom rezervacije, a ostatak u mjesečnim ratama, tako da aranžman bude isplaćen najkasnije 15 dana prije datuma početka korišćenja usluge.
 • uplata kompletne cijene rezervisanog smeštaja i prevoza prilikom rezervacije. Agencija će prilikom uplate smještaja u cijelosti odobravati povremeno popust koji će za svaki konkretan period biti naknadno objavljen (akcijske cijene, sajamski popusti, i drugo)
 • platnim karticama (VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA) u skladu sa naznačenim uslovima plaćanja
 • 30%  od cijene rezervisanog smeštaja i autobuskog prevoza prilikom rezervacije, a ostatak putem ovjerene administrativne zabrane (firmi sa kojima agencija "TAVOR" ima potpisan ugovor), u jednakim mjesečnim ratama do  20.decembra 2018. godine – bez uvećanja.
 • Na rate: putem Visa Classic kartice Nove Banke

OPIS VILA:

 • VILA KIKI (38.936320N, 23.076511E) se nalazi na 70m od mora i 150m od centra mjesta. Vila raspolaže 1/2+1 i trokrevetnim studijima koji su opremljeni čajnom kuhinjom (rešo sa dvije grejne ploče) sa frižiderom, kupatilom sa tuš kadom, TV-om, klima uređajem (korišćenje uključeno u cijenu).
  Peškiri – DA (1 veliki peškir za telo) ;WiFi – DA ; Parking – NE 
  Struktura kreveta : 1/2 ST = bračni krevet;  1/2+1 ST = bračni krevet + sofa na izvlačenje (185x110cm)
  1/3 ST = bračni krevet + singl krevet
 • VILA KOLIZAS (38.938294N, 23.076828E) se nalazi u prvom redu do mora i oko 80m od centra mjesta. Vila raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim studijima, kao i četvorokrevetnim i petokrevetnim apartmanima. Sve jedinice  su opremljene čajnom kuhinjom (rešo sa dvije grejne ploče) sa frižiderom, kupatilom sa tuš kadom, TV-om, klima uređajem (korišćenje uključeno u cenu).
  Peškiri – DA (1 veliki peškir za telo); WiFi – DA; Parking – NE 
  Struktura kreveta : 1/2 ST = 2 singl kreveta; 1/3 ST = bračni krevet + singl krevet
  1/4 APT = bračni krevet + 2 singl kreveta;  1/5 APT = bračni krevet + 3 singl kreveta
 • VILA SPYROS (38.937338N, 23.076452E) se nalazi na 50m od mora I 130m od centra mjesta. Vila raspolaže trokrevetnim studijima i četvorokrevetnim duplex (2 spavaće sobe) apartmanima. Sve jedinice su opremljene čajnom kuhinjom (rešo sa dvije grejne ploče) sa frižiderom, kupatilom sa tuš kadom, TV-om, klima uređajem (korišćenje uključeno u cenu).
  Peškiri – DA (1 veliki peškir za telo) ; WiFi – DA;  Parking – NE 
  Struktura kreveta : 1/3 ST = bračni krevet + singl krevet;  1/4 DUPLEX = bračni krevet + 2 singl kreveta

OBAVJEŠTENJE O NAČINU I MJESTU PRIJEMA REKLAMACIJE:

 • putnik je dužan da agenciju ili lokalnog predstavnika/ inopartnera (Mayak Travel Service) na koju je agencija uputila potrošača za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajuči način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mjesec dana od dana utvrđivanja nedostatka. 
 • Putnik može da izjavi reklamaciju na mjestu koje je odrađeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju  pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, a da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju. 
 • Mjesto odredjeno za prijem reklamacija je: "TAVOR", Pale, mail: tavor.turizam@gmail.com, tel:+387 57 224 224

VAŽNE  NAPOMENE:

 • putnici u smještajne jedinice  ulaze poslije 14:00h  prvog dana boravka (po lokalnom vremenu), a iste napuštaju do 09:00h poslednjeg dana boravka (po lokalnom vremenu).
 • peškiri nisu sastavni dio opreme  svake smještajne jedinice, kao ni sredstava za održavanje higijene u toku boravka gostiju
 • korišćenje klima uređaja nije uključeno u cijenu smještaja, već se plaća na licu mjesta, po dogovoru sa vlasnikom vile.
 • predstavnik agencije, pratilac puta i vozači autobusa nisu dužni da putnicima nose prtljag do i od smještajne jedinice.
 • u slučaju zakrčenja ulica (nemogućnosti prolaska) u mjestu u kojem je smještajna jedinica, autobus će ostaviti putnike najbliže moguće od smeštajne jedinice.
 • putnici se moraju pridržavati istaknutog kućnog reda u vili i kućnog reda dobijenog u agenciji uz vaučer.
 • u svakoj vili iz ponude  postoji oglasna/info tabla u okviru koje se nalaze sve neophodne informacije i važna obaveštenja (tel. predstavnika, kućni red sa osnovnim informacijama, termini i mjesta info sastanaka/dežurstava, tel. lekara i sl.).
 • na putovanje mogu da idu putnici koji posjeduju biometrijski pasoš. O uslovima ulaska u zemlje EU (dokumenta, potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju i sl.) potrebno je informisati se na sajtu delegacije EU u BiH www.europa.ba ili u ambasadi/konzulatu zemlje u koju se putuje ili kroz koju se prolazi.
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak na teritoriju EU.
 • putnici koji nisu državljani Republike BiH  dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.
 • organizator putovanja zadržava pravo mogućnosti izmjene u programu putovanja (redoslijed i vrijeme pojedinih sadržaja u programu,  vremena polazaka i sl.) u zavisnosti od objektivnih okolnosti (kašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobraćaju, štrajkovi, vremenske neprilike i sl.).
 • organizator putovanja tokom čitavog trajanja putovanja-aranžmana ne snosi odgovornost za eventualni gubitak, krađu ili nestanak: putnih isprava, dokumenata, novca, vrijednih stvari, prtljaga. Putnici se mole da se brižljivo staraju o navedenim stvarima.
 • maloljetnoj djeci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati ovjerenu saglasnost oba roditelja i biti u pratnji punoljetnog pratioca pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti ovjerena kod notara, ili u sudu i opštini, ukoliko to one ovjeravaju.
 • posteljina se mijenja na 5 dana (gosti dobijaju čistu posteljinu, po dogovoru sa vlasnikom u odredjeno vrijeme, koju sami menjaju).
 • grčki standard za singl krevet je 185-200cm sa 75-90cm, za bračni krevet 185-200cm sa 120-155cm, za pomoćni ležaj 175-180cm sa 65-70cm i veličina varira od vile do vile, pa nekada i od smještajne jedinice do smještajne jedinice
 • čajne kuhinje u svim apartmanima i studijima su opremljene najosnovnijim posuđem i priborom i pogodne su za pripremanje laganih obroka, bez mogućih spremanja i kuvanja zahtevnijih kombinacija i količina
 • jačina signala interneta (WiFi), brzina i kvalitet protoka i povezivanja, kao i stabilnost mreže zavisi isključivo od provajdera, tehničkih mogućnosti u samoj vili,  letovalištu i regiji, kao i od  drugih faktora.
 • fotografije apartmantskog smeštaja predstavljaju jedan ili više tipova soba, a ne nužno sve tipove kojima objekat raspolaže.
 • potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • za realizaciju putovanja neophodan je minimum od 40 prijavljenih putnika po planiranom polasku/ po odredjenoj smjeni.
 • u slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga, ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cijena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana prije početka putovanja.
 • agencija zadržava pravo korekcije programa i cijene u slučaju promene kalkulativnih elemenata ili više sile,  kao i da promeni redoslijed pojedinih elemenata programa putovanja ukoliko je to neophodno zbog nastalih nepredvidivih okolnosti ili više sile, mogućnosti rezervacija ulaza i drugo, sto se ne smatra promenom programa putovanja u odnosu na putnika i prijavu za putovanje.
 • agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije.
 • agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine (promotivne) ponude i ponude date kolektivima i sindikalnim organizacijama, kao i u okviru odredjenih reklamnih akcija i specijalnih programa.
 • first i last minute ponude – organizator zadržava pravo da korišćenjem first ili last minute ponuda prodaje svoje slobodne kapacitete po cijenama koje su niže ili drugačije od cijena u cjenovniku prilikom rezervacije. Putnici koji su uplatili smještaj po cijenama iz cjenovnika u momentu rezervacije, ne ostvaruju pravo na naknadu, za razliku u cijeni.
 • u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika (minimum 40) agencija zadržava pravo da predmetni aranžman realizuje u saradnji sa drugom agencijom, koja ima isti, ili sličan program putovanja, uz poštovanje ispunjenosti osnovnih elemenata programa, realizujući na taj način cio program putovanja ili samo neke elemente programa (prevoz, transfere, izlete ili drugo).
 • svi objekti u Grčkoj koriste sistem solarnih bojlera za zagrijevanje vode, što podrazumijeva nešto nižu temperaturu tople vode u odnosu na uobičajenu kao i manji pritisak tople vode u određenim periodima u toku dana.
 •  Uz ovaj program važe Opsti uslovi putovanja T.A. "TAVOR".