Parga - studo apartmani

LJETO 2018 – PARGA

SMEŠTAJ - 10 NOĆENJA / PREVOZ – AUTOBUSOM IZ BEOGRADA 

Parga se nalazi na obali Jonskog mora,u oblasti Epir. Od Beograda je udaljena 925 km.Poznata je i kao jedino turistički razvijeno mjesto na Jonskom moru, a da nije ostrvo. Smještena je u zalivu koji gleda djelom na otvoreno more a djelom na obližnja ostrvca. Jedno od najpoznatijih mjesta za obilazak je Venecijanska tvrđava, sa koje se pruža predivan pogled na grad. Grad se sastoji od velikog broja uskih ulica u kojima se nalaze prodavnice, supermarketi, kafići  i restorani. Položaj Parge omogućava oganizovanje velikog broja izleta, pa se tako može preporučiti pretežno turistima koji žele aktivan odmor.
Cijene u tabeli su izražene u eur po osobi na bazi najma smještaja za 10 noćenja

LEGENDA: 1/2 ST = dvokrevetni studio ; 1/3 ST = trokrevetni studio


AUTOBUSKI PREVOZ:
Polazak autobusa je dan ranije od datuma u tabeli: iz Beograda – sa Novog Beograda, parking preko puta Buvlje pijace, ugao Jurija Gagarina i Antifašističke borbe, blok 42 u 14:00h (ukoliko sekretarijat za saobraćaj i gradska uprava ne donesu u medjuvremenu  odluku o promjeni mjesta polaska autobusa za vanlinijski prevoz). Postoji mogućnost organizovanja transfera iz BiH i nazad  uz predhodan dogovor. Za organizaciju transfera, potrebno je minimum 7 putnika. Povratak iz Paralije je posljednjeg dana boravka sa dogovorenog mjesta u poslijepodnevnim časovima po lokalnom vremenu (u zavisnosti od dolaska autobusa na destinaciju, a u skladu sa propisima definisanim zakonom o saobraćaju). Za tačno vrijeme povratka informisati se kod predstavnika agencije ili inopartnera, na dan polaska u toku prijepodnevnih časova. Prevoz se obavlja visokopodnim turističkim autobusima (klima, audio i video oprema). Sjedišta nisu numerisana i prevoznik zadržava pravo da napravi raspored sjedenja. Putnik će prihvatiti bilo koje sedište koje mu dodijeli prevoznik. Sva djeca starija od dvije godine moraju imati svoje sjedište, u skladu sa važećim zakonskim normama.

CIJENA AUTOBUSKOG PREVOZA:

 • Cijena autobuskog prevoza za odrasle - povratna autobuska karta iznosi 50€, a za djecu do 12 godina karta je 45€. 
 • Cijena autobuske karte u jednom pravcu iznosi 40€ za sve putnike (za odrasle i za djecu) .
 • Djeca do 2 godine starosti  ne plaćaju autobusku kartu, ali nemaju sopstveno sjedište.
 • Cijena prevoza važi samo za korisnike smeštaja, rezervisanog preko agencije.
 • Cijena autobuskog prevoza za putnike koji ne koriste smještaj objavljena je u posebnom cjenovniku ovlašćenog prevoznika.

 

PREVOZNIK:

Preduzeće OmniBus Travel je organizator i glavni/primarni prevoznik putnika, koji preko TAVOR-a rezervišu prevoz, odnosno autobusku kartu za prevoz do/ i nazad mjesta u kome su rezervisali smještaj preko posredničke agencije "TAVOR". Zaustavljanje autobusa, radi usputnih odmora, predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu. Prevoznik određuje mjesta pauza kao i njihovu dužinu. Moguća priključenja i izlasci putnika su isključivo na datim stanicama u programu putovanja. Zabranjeno je zaustavljanje autobusa na petljama ili u zaustavnoj traci zbog ulaska i izlaska putnika.
Putnik je obavezan da dva dana prije početka putovanja u agenciji provjeri  tačno vrijeme i mjesto polaska autobusa.
Prevoznik zadržava pravo da uz saglasnost putnika predmetni prevoz realizuje u saradnji sa drugim prevoznikom,  koji ima isti, ili sličan program, uz obavezno poštovanje ispunjenosti osnovnih elemenata programa, realizujući na taj način cijeli program prevoza ili samo neke elemente programa prevoza, kao što su transferi i drugo.

SOPSTVENI PREVOZ:
Putnik koji je kao vrstu prevoza odabrao sopstveni prevoz, dužan je da minimum dva dana prije polaska na put kontaktira agenciju zbog dobijanja vaučera, kao i ime i kontakt telefon predstavnika/inopartnera (Thalassa Travel)  radi lakšeg pronalaženja objekta u kom je rezervisao smještaj. Putnici na sopstvenom prevozu dužni su da se raspitaju o pravilima i Zakonima vezanim za prelazak vozila preko granice, pomoći na putu i drugo kod nadležnih organa (AMSS, Mup R. Srbije, Konzularno odeljenje R. Grčke).
Putnici koji dolaze/odlaze sopstvenim prevozom ne mogu da uđu u smještajnu jedinicu prvog dana boravka poslije 21.00h, a smještajnu jedinicu ne mogu da napuste prije 07:00 posljednjeg dana boravka. U slučaju kasnog dolaska ili ranog odlaska putnik je dužan da o tome obavjesti predstavnika agencije ili njihovog zastupnika, najmanje dan ranije.
Predstavnik agencije nije u mogućnosti da svakog putnika lično sačeka ispred smještajne jedinice, ali će svakom putniku biti na raspologanju da putem telefona pruži tačne instrukcije kako se stiže do smještajne jedinice i kako da se smjesti što brže.

Za sve stranke koje koriste sopstveni prevoz, bez obzira kako i kada su uplatile kompletan aranžman, vaučer, odnosno dokument o pravu da koriste rezervisani i uplaćeni smještaj, biće izdat najranije 7 dana prije početka putovanja.


PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan – Polazak autobusa je dan ranije od datuma u tabeli: iz Beograda – sa Novog Beograda, parking preko puta Buvlje pijace, ugao Jurija Gagarina i Antifašističke borbe, blok 42 u 14:00h ( ukoliko gradska uprava ne donese odlukuo polasku sa drugog mjesta). Putovanje auto putem Beograd – Niš sa povremenim pauzama i sakupljanjem putnika. Nastavak putovanja preko Makedonije i Grčke, sa zaustavljanjem radi graničnih formalnosti. Noćna vožnja.

2-11.dan – Dolazak u Paraliju u prijepodnevnim satima i smještaj u izabrane objekte (najranije od 14:00). Boravak na bazi izabrane usluge.

12.dan – Napuštanje apartmana u 09:00. Slobodno vrijeme do polaska. Sakupljanje putnika u dogovoreno vrijeme (u zavisnosti od dolaska autobusa na destinaciju, a u skladu sa propisima definisanim zakonom o saobraćaju). Polazak za Beograd.

13.dan – Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Kraj usluge.

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Smeštaj na bazi 10 noćenja u izabranom objektu i tipu smeštaja, usluge predstavnika agencije/inopartnera  organizatora smještaja i boravka.

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Autobuski prevoz,
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • Obaveznu boravišnu taksu po odluci grčkih vlasti,
 • Fakultativne izlete, individualne i ostale troškove putnika, kao i sve ostale usluge koje koristi putnik, a nisu napomenute programom putovanja, a naprave se u toku puta ili boravka u vili.
 • Transfer putnika do Beograda

OSIGURANJE:

"TAVOR" je za svoje putnike obezbijedio ponudu za neophodno putno zdravstveno osiguranje, kao i ponudu za polisu osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima osiguravajuće kompanije, sa svim neophodnim informacijama i tarifama. Međunarodno putno zdravstveno osiguranje za cijeli period boravka, plaća se u agenciji  po cijeni od 26,00 KM, a osigurana suma jena 30.000 €. 

Putnik pri kupovini putnog zdravstvenog osiguranja dužan je da dostavi kopiju pasoša ili podatke iz pasoša.

BORAVIŠNA TAKSA: 
Od 01.01.2018. godine, odlukom Vlade Republike Grčke, naplaćuje se obavezna boravišna taksa u iznosu od 5€ po smještajnoj jedinici za cijeli period boravka. Naplata se vrši pri dolasku u objekat, na licu mjesta.

POPUSTI I DOPLATE - SMJEŠTAJ:
Djeca od 0 - 7 godina – gratis u zajedničkom ležaju, djeca od 2-12 godina u sopstvenom ležaju imaju popust 20 eur na cijenu smještaja. Doplata za 1/1 – 70% od cijene smještaja. Navedeni popusti za djecu važe samo u pratnji 2 odrasle (punoplative) osobe. Ukoliko je dijete u sobi sa jednom odraslom osobom, plaća punu cijenu smještaja. Ne postoji mogućnost dupliranja popusta.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Cijene su izražene u eurima, a plaćanje je isključivo u KM, u kombvertibilnoj protivvrijednosti po prodajnom kursu poslovne banke za efektivu, na dan uplate, u skladu sa sledećim uslovima:

 • 30% od cijene rezervisanog smeštaja i autobuskog prevoza prilikom rezervacije, a ostatak u mjesečnim ratama, tako da aranžman bude isplaćen najkasnije 15 dana prije datuma početka korišćenja usluge.
 • uplata kompletne cijene rezervisanog smeštaja i prevoza prilikom rezervacije. Agencija će prilikom uplate smještaja u cijelosti odobravati povremeno popust koji će za svaki konkretan period biti naknadno objavljen (akcijske cijene, sajamski popusti, i drugo)
 • platnim karticama (VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA) u skladu sa naznačenim uslovima plaćanja
 • 30%  od cijene rezervisanog smještaja i autobuskog prevoza prilikom rezervacije, a ostatak putem ovjerene administrativne zabrane (firmi sa kojima agencija "TAVOR" ima potpisan ugovor), u jednakim mjesečnim ratama do  20.decembra 2018. godine – bez uvećanja. 
 • Na rate: putem Visa Classic kartice Nove Banke

 

OPIS VILA:

 • VILA "PETROU" (39.285804, 20.399283) se nalazi u veoma popularnoj zoni turističkih objekata, u sokaku na 150m od glavnog puta, koji nas vodi do osnovne škole i crkve Sv. Elene, na 350m od glavne pješačke zone i luke. Od plaže Piso Krioneri nas dijeli 500m, a do najveće i najljepše Valtos plaže 450m. Vila raspolaže sa dvokrevetnim  studijima i trokrevetnim apartmanima. Sve jedinice su opremljene čajnom kuhinjom (rešo sa dvije grejne ploče) sa frižiderom, kupatilom sa tuš kadom, klima uređajem (doplata za korišćenje iznosi 5eur po danu ili 40eur za 10 dana). Vila ima WiFi pristup internet ; Peškiri – DA (1 peškir); WiFi – DA; Parking – DA (4mjesta) Struktura kreveta :1/2 ST = 2 singl kreveta ; 1/3 APT = 3 singl kreveta

   
 • VILA "PANOS STUDIOS" (39.284515, 20.409969) se nalazi na glavnom magistralnom putu, koji vodi do samog centra Parge. U sklopu Panos Studios-a se nalazi supermarket „Dokos“. Osvetljenim i veoma bezbjednim trotoarom - pješačkom stazom, na 275m, prolaskom pored glavnog fudbalskog stadiona i nekoliko ugostiteljsko - uslužnih objekata dolazimo do plaže Piso Krioneri. U narednih 75-100m je centralna plaža Piso Krioneri i strogi centar Parge. Vila raspolaže dvokrevetnim studijima. Sve jedinice su opremljene čajnom kuhinjom (rešo sa dvije grejne ploče) sa frižiderom, kupatilom sa tuš kadom, klima uređajem (doplata za korišćenje iznosi 5eur po danu ili 40eur za 10 dana). Vila ima WiFi pristup internet ; Peškiri – DA (1 peškir); WiFi – DA ; Parking – NE ; Struktura kreveta :1/2 ST = 2 singl kreveta 
 • ​​VILA "SOFI’S HOUSE" (39.286683, 20.398077) se nalazi na 450m od plaže i 250m od centra.Vila raspolaže dvokrevetnim i trokrevetnim studijima. Sve jedinice su opremljene čajnom kuhinjom (rešo sa dvije grejne ploče) sa frižiderom, kupatilom sa tuš kadom, klima uređajem (doplata za korišćenje iznosi 5eur po danu ili 40eur za 10 dana). Vila ima WiFi pristup internet ; Peškiri – DA (1 peškir); WiFi – DA ; Parking – NE; Struktura kreveta : 1/2 ST = 2 singl kreveta; 1/2 ST = francuski ležaj; 1/3 ST = 3 singl kreveta
 • VILA "KATERINA" (39.285557, 20.408687) se nalazi u sokaku pored rijeke, na 75m od glavnog magistralnog puta, koji vodi do samog centra Parge. Osvetljenim i veoma bezbjednim trotoarom - pješačkom stazom na 325m, prolaskom pored glavnog fudbalskog stadiona i nekoliko turističko - ugostiteljskih objekata, dolazimo do plaže Piso Krioneri. Nadomak same plaže je poznati supermarket lanca „Carrefour“, pakara Trap i u narednih 75-100m se nalazi centralna plaža Piso Krioneri i strogi centar Parge. Vila raspolaže dvokrevetnim studijima. Sve jedinice su opremljene čajnom kuhinjom (rešo sa dvije grejne ploče) sa frižiderom, kupatilom sa tuš kadom, klima uređajem (doplata za korišćenje iznosi 5eur po danu ili 40eur za 10 dana). Vila ima WiFi pristup internet; Peškiri – DA (1 peškir); WiFi – DA ;Parking – DA; Struktura kreveta : 1/2 ST = 2 singl kreveta

   
 • VILA "JOHANNA" (39.285557, 20.408687) se nalazi u sokaku pored rijeke, na 75m od glavnog magistralnog puta, koji vodi do samog centra Parge. Osvetljenim i veoma bezbjednim trotoarom - pješačkom stazom na 325m, prolaskom pored glavnog fudbalskog stadiona i nekoliko turističko - ugostiteljskih objekata, dolazimo do plaže Piso Krioneri. Nadomak same plaže je poznati supermarket lanca „Carrefour“, pakara Trap i u narednih 75-100m se nalazi centralna plaža Piso Krioneri i strogi centar Parge. Vila raspolaže sa dvokrevetnim  studijima i trokrevetnim apartmanima. Sve jedinice su opremljene čajnom kuhinjom (rešo sa dvije grejne ploče) sa frižiderom, kupatilom sa tuš kadom, klima uređajem (doplata za korišćenje iznosi 5eur po danu ili 40eur za 10 dana). Vila ima WiFi pristup internet ; Peškiri – DA (1 peškir); WiFi – DA ; Parking – DA; Struktura kreveta :1/2 ST = 2 singl kreveta ; 1/3 APT = francuski + 1 singl krevet
 • VILA "ELPIDA’S HOUSE" (39.285693, 20.399203) se nalazi u sokaku starog dijela centra Parge na 35m od glavnog puta i poznate pekare „Green bakery“, nadomak osnovne škole i glavne crkve Sv. Elene, na 300m udaljenosti od luke i glavne pješačke zone, 450m od glavne plaže Piso Krioneri i 350m najveće i najlepše plaže Valtos. Vila raspolaže dvokrevetnim studijima. Sve jedinice su opremljene čajnom kuhinjom (rešo sa dvije grejne ploče) sa frižiderom, kupatilom sa tuš kadom, klima uređajem (doplata za korišćenje iznosi 5eur po danu ili 40eur za 10 dana). Vila ima WiFi pristup internet ; Peškiri – DA (1 peškir); WiFi – DA ; Parking – NE; Struktura kreveta :1/2 ST = 2 singl kreveta; 1/2 ST = francuski ležaj

OBAVJEŠTENJE O NAČINU I MJESTU PRIJEMA REKLAMACIJE:

 • putnik je dužan da agenciju ili lokalnog predstavnika/ inopartnera (Mayak Travel Service) na koju je agencija uputila potrošača za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajuči način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mjesec dana od dana utvrđivanja nedostatka. 
 • Putnik može da izjavi reklamaciju na mjestu koje je odrađeno za prijem reklamacija usmeno, telefonom, pisanim ili elektronskim putem, uz dostavu ugovora o prodatom aranžmanu. Agencija i prevoznik su dužni da potrošaču izdaju  pismenu potvrdu ili elektronskim putem potvrde prijem reklamacije, a da najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije, pisanim ili elektronskim putem odgovore potrošaču na izjavljenu reklamaciju. 
 • Mjesto odredjeno za prijem reklamacija je: "TAVOR", Pale, mail: tavor.turizam@gmail.com, tel:+387 57 224 224

VAŽNE  NAPOMENE:

 • putnici u smještajne jedinice  ulaze poslije 14:00h  prvog dana boravka (po lokalnom vremenu), a iste napuštaju do 09:00h poslednjeg dana boravka (po lokalnom vremenu).
 • peškiri nisu sastavni dio opreme  svake smještajne jedinice, kao ni sredstava za održavanje higijene u toku boravka gostiju
 • korišćenje klima uređaja nije uključeno u cijenu smještaja, već se plaća na licu mjesta, po dogovoru sa vlasnikom vile.
 • predstavnik agencije, pratilac puta i vozači autobusa nisu dužni da putnicima nose prtljag do i od smještajne jedinice.
 • u slučaju zakrčenja ulica (nemogućnosti prolaska) u mjestu u kojem je smještajna jedinica, autobus će ostaviti putnike najbliže moguće od smeštajne jedinice.
 • putnici se moraju pridržavati istaknutog kućnog reda u vili i kućnog reda dobijenog u agenciji uz vaučer.
 • u svakoj vili iz ponude  postoji oglasna/info tabla u okviru koje se nalaze sve neophodne informacije i važna obaveštenja (tel. predstavnika, kućni red sa osnovnim informacijama, termini i mjesta info sastanaka/dežurstava, tel. lekara i sl.).
 • na putovanje mogu da idu putnici koji posjeduju biometrijski pasoš. O uslovima ulaska u zemlje EU (dokumenta, potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju i sl.) potrebno je informisati se na sajtu delegacije EU u BiH www.europa.ba ili u ambasadi/konzulatu zemlje u koju se putuje ili kroz koju se prolazi.
 • organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulazak na teritoriju EU.
 • putnici koji nisu državljani Republike BiH  dužni su da se sami informišu o viznom režimu zemlje u koju putuju i kroz koju prolaze.
 • organizator putovanja zadržava pravo mogućnosti izmjene u programu putovanja (redoslijed i vrijeme pojedinih sadržaja u programu,  vremena polazaka i sl.) u zavisnosti od objektivnih okolnosti (kašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobraćaju, štrajkovi, vremenske neprilike i sl.).
 • organizator putovanja tokom čitavog trajanja putovanja-aranžmana ne snosi odgovornost za eventualni gubitak, krađu ili nestanak: putnih isprava, dokumenata, novca, vrijednih stvari, prtljaga. Putnici se mole da se brižljivo staraju o navedenim stvarima.
 • maloljetnoj djeci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati ovjerenu saglasnost oba roditelja i biti u pratnji punoljetnog pratioca pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti ovjerena kod notara, ili u sudu i opštini, ukoliko to one ovjeravaju.
 • posteljina se mijenja na 5 dana (gosti dobijaju čistu posteljinu, po dogovoru sa vlasnikom u odredjeno vrijeme, koju sami menjaju).
 • grčki standard za singl krevet je 185-200cm sa 75-90cm, za bračni krevet 185-200cm sa 120-155cm, za pomoćni ležaj 175-180cm sa 65-70cm i veličina varira od vile do vile, pa nekada i od smještajne jedinice do smještajne jedinice
 • čajne kuhinje u svim apartmanima i studijima su opremljene najosnovnijim posuđem i priborom i pogodne su za pripremanje laganih obroka, bez mogućih spremanja i kuvanja zahtevnijih kombinacija i količina
 • jačina signala interneta (WiFi), brzina i kvalitet protoka i povezivanja, kao i stabilnost mreže zavisi isključivo od provajdera, tehničkih mogućnosti u samoj vili,  letovalištu i regiji, kao i od  drugih faktora.
 • fotografije apartmantskog smeštaja predstavljaju jedan ili više tipova soba, a ne nužno sve tipove kojima objekat raspolaže.
 • potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • za realizaciju putovanja neophodan je minimum od 40 prijavljenih putnika po planiranom polasku/ po odredjenoj smjeni.
 • u slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga, ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cijena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana prije početka putovanja.
 • agencija zadržava pravo korekcije programa i cijene u slučaju promene kalkulativnih elemenata ili više sile,  kao i da promeni redoslijed pojedinih elemenata programa putovanja ukoliko je to neophodno zbog nastalih nepredvidivih okolnosti ili više sile, mogućnosti rezervacija ulaza i drugo, sto se ne smatra promenom programa putovanja u odnosu na putnika i prijavu za putovanje.
 • agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije.
 • agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine (promotivne) ponude i ponude date kolektivima i sindikalnim organizacijama, kao i u okviru odredjenih reklamnih akcija i specijalnih programa.
 • first i last minute ponude – organizator zadržava pravo da korišćenjem first ili last minute ponuda prodaje svoje slobodne kapacitete po cijenama koje su niže ili drugačije od cijena u cjenovniku prilikom rezervacije. Putnici koji su uplatili smještaj po cijenama iz cjenovnika u momentu rezervacije, ne ostvaruju pravo na naknadu, za razliku u cijeni.
 • u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika (minimum 40) agencija zadržava pravo da predmetni aranžman realizuje u saradnji sa drugom agencijom, koja ima isti, ili sličan program putovanja, uz poštovanje ispunjenosti osnovnih elemenata programa, realizujući na taj način cio program putovanja ili samo neke elemente programa (prevoz, transfere, izlete ili drugo).
 • svi objekti u Grčkoj koriste sistem solarnih bojlera za zagrijevanje vode, što podrazumijeva nešto nižu temperaturu tople vode u odnosu na uobičajenu kao i manji pritisak tople vode u određenim periodima u toku dana.
 •  Uz ovaj program važe Opsti uslovi putovanja T.A. "TAVOR".