PARIZ - SPECIJALNA PONUDA

Pariz – SPECIJAL

sa posjetom Minhenu i Salzburgu

 

Datum: 22.11.2018. god.

Država: Francuska

Cijena: 340 KM;  8 dana - Bus :

 

Pariz – grad svjetlosti, mode, francuske revolucije, istorije i kulture… Pominjanje njegovog imena u cijelom svijetu nikoga ne ostavlja ravnodušnim. One koji su boravili u ovom gradu ljubavi, vežu nezaboravna sjećanja i prelijepi trenuci provedeni u romantičnim šetnjama pored Sene, širokim pariskim bulevarima ili najljepšom avenijom na svijetu Jelisejska polja…

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan:  PALE - SARAJEVO-ZENICA-DOBOJ-BANJA LUKA Polazak iz Pala sa parkinga kod Autobuske stanice Pale u 14:00h, iz Sarajeva u 15.00 sati ispred Zemaljskog muzeja (Zenica u 16.15h, Doboj u 17.45h, Banja Luka u 20.00h). Vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputne pauze prema potrebi grupe.

2.dan:  MINHEN Dolazak u Minhen u jutarnjim satima. Obilazak grada: Karlsplac, Crkva Svetog Mihaila, Frauenkirhe, Stara i Nova vijećnica, Hitlerova pivnica Hofbrojhaus, Rezidencija bavarskih kraljeva, Hofgarten, Engleska bašta. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i shopping. Polazak za Pariz u večernjim satima. Noćna vožnja do Pariza sa usputnim pauzama radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

3.dan: PARIZ Po dolasku u Pariz (prijepodnevni sati), obilazak grada: Opera, trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Ajfelova kula, Latinski kvart, Panteon, Notr Dam… Smještaj u hotel u poslijepodnevnim satima. U večernjim satima fakultativni odlazak u boemsku četvrt Montmartre i posjeta famoznoj crkvi Sacre Coeur. U neposrednoj blizini je i Pigalle, mjesto koje najviše obilježavaju brojni cabareti, kao što je Moulin Rouge i njegove Can-Can plesačice. Povratak u hotel. NOĆENJE.

4. dan: PARIZ – LUVR – AJFELOVA KULA DORUČAK. Slobodan dan za individualna razgledanja, šoping i fakultativna posjeta muzeju Luvr sa svojim neprocjenjivim zbirkama umjetničkih djela zbog kojih se svrstava u red najbogatijih na svijetu. U poslijepodnevnim satima fakultativna posjeta Ajfelovom tornju. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Jednosatna plovidba brodom po Seini uz najpoznatije spomenike i mostove upotpuniti će dojam „grada svjetlosti“ (uz doplatu). Slobodno vrijeme. NOĆENJE.

5.dan: PARIZ – VERSAJ – PARIZ DORUČAK. Preporučujemo prijepodnevni posjet dvorcu Versailles (izlet uz doplatu za minimum 15 prijavljenih putnika). Kada je Luj XIV. odlučio da središtem njegova dvora postane Versailles, pojavila se potreba da se poveća postojeći dvorac koji je sagradio njegov otac i koji je jedva bio nešto više nego lovačka kuća, a Luj XIV. okupio je tadašnje najuglednije umjetnike i stručnjake da osmisle novu kraljevsku palace. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. NOĆENJE.

6.dan:  PARIZ – DIZNILEND – MINHEN DORUČAK. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme za individualna razgledanja do večernjih sati kada je predviđen polazak za BiH a mi vam preporučujemo fakultativnu posjetu Diznilendu – najpoznatijem zabavnom parku u Evropi! Noćna vožnja prema Salzburgu.

7.dan:  SALZBURG – BIH Dolazak u Salzburg u prijepodnevnim satima. Obilazak Mocartovog grada: Mirabel palata, Mocartova rezidencija, Hotel Zaher, Mocartova kuća, katedrala, tvrđava Hohensalcburg sa najljepšim pogledom na grad i rijeku Salcah. Šoping, šetnja, uživanje u romantičnom gradu. Polazak za BiH u večernjim satima. Noćna vožnja do BiH preko Slovenije i Hrvatske sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika na 3-4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

8.dan: BANJA LUKA – DOBOJ – ZENICA – SARAJEVO - PALE Dolazak na odredište u prijepodnevnim satima. Kraj programa.

 

CIJENA ARANŽMANA: 340 KM

U cijenu aranžmana uključeno:

 • Prevoz modernim turističkim autobusom
 • Smještaj u hotelu sa 2/3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Parizu
 • Obilazak Minhena i Salzburga u pratnji stručnog turističkog vodiča
 • Troškovi organizacije putovanja

U cijenu aranžmana nije uključeno:

 • Fakultativni izleti
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Individualni troškovi

FAKULTATIVNI IZLETI

Panoramski obilazak grada - 15 EUR; Versaj – 40 EUR; Krstarenje Senom 15 EUR; Diznilend 80 EUR; Ajfelov toranj – 25 EUR; Muzej Luvr – 45 EUR; Montmartre - 15 EUR;

PRIJAVE I UPLATE ZA FAKULTATIVNE IZLETE VERSAJ, LUVR, DIZNILEND i AJFEL SU OBAVEZNE PRILIKOM REZERVACIJE ARANŽMANA ZBOG OGRANIČENOG BROJA MJESTA.

NAPOMENE ZA PUTOVANJE “PARIZ”

 • Rok za prijavljivanje je najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje ili do popune mjesta.
 • Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja.
 • Uz blagovremeni upit, postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

 • Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cijene a najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cijene putovanja.
 • Plaćanje može biti: a) Avansno: b) gotovinom, c) uplatom na račun Tavor-a
 • Putem administrativne zabrane sa firmama kojim Tavor ima potpisan ugovor.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA

●Tavor zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana prije polaska na putovanje. ● U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Tavor-a, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. ●