KRF 2017 - PREVOZ + SMJEŠTAJ

Krf

Grčka 2017 - Apartmani

Datum: Maj-Septembar
Država: Grčka

Cijena: od 169 KM  GRČKA - 13 dana Bus

Ostrvo Krf, pripada jonskom arhipelagu i nalazi se na najzapadnijoj strani Grčke, na samom ulazu u Jadransko more. Zbog svog povoljnog geografskog položaja i klime vječnog proljeća važi za najzelenije ostrvo Grčke sa bogatim četinarskim šumama i sa više od tri miliona maslinovih stabala.
Na grčkom se ostrvo naziva Kerkira i ime je dobilo po nimfi Kerkiri koju je Posejdon, bog mora, oteo i zatočio na ostrvu. Ona je postala zaštitnica ostrva. Spominje se u Homerovoj Odiseji gdje je Odisej u lutanju po povratku iz Trojanskog rata stigao prije no što se vratio na rodnu Itaku. Prvi doseljenici na ostrvu su bili Korinćani u 8. vijeku prije nove ere, a zatim ostrvo osvajaju Rimljani, Vizantijci, Mlečani, Francuzi i Englezi. Godine 1864. ostrvo se ujedinjuje sa ostatkom Grčke.
Nadamo se da će vam ljeto 2017. godine na Krfu, biti upravo onakvo ljetovanje i odmor kakav ste sanjali.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan: BANJA LUKA – DOBOJ – ZENICA – SARAJEVO – NIŠ – SKOPLJE – SOLUN – IGUMENICA – KRF
Polazak autobusa prema slijedećem rasporedu: 05.00h sa stare autobuske stanice u Banja Luci, 07.00h sa Gazprom pumpe u Doboju, 09:00h sa istočne strane stadiona u Zenici,10:15h ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu, u 10:45h Pale (Han-Derventa kod Nestro pumpe). Dnevna i noćna vožnja sa kraćim usputnim odmorima;

2.dan – 10.dan KRF
Dolazak u mjesto odredišta, smještaj, boravak u hotelu na bazi izabrane usluge. Noćenje;

12.dan KRF – NIŠ 
Napuštanje hotela u navedeno vrijeme prema hotelskim pravilima. Polazak autobusa u navedeno vrijeme u odnosu na informaciju našeg predstavnika (pretežno oko 14 sati po lokalnom vremenu). Noćna i dnevna vožnja sa kraćim usputnim odmorima.

13.dan PALE - SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ – BANJA LUKA
Očekivani dolazak na mjesto polaska je u kasnim poslijepodnevnim satima.

Cijene su izražene u KM po osobi.

 

Aranžman uključuje:

Vanlinijski prevoz modernim turističkim autobusom (visokopodni ili dvospratni bus),  prevoz trajektom na relaciji Igumenica – Krf, boravak 11 dana (10 noći) u odabranom hotelu/apartmanu, sa uslugom po izboru u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem, troškove organizacije putovanja i usluge predstavnika agencije organizatora putovanja ili inopartnera za vrijeme trajanja aranžmana.

Aranžman ne uključuje:

Međunarodno putno osiguranje 2 KM po osobi i danu, povratnu kartu za trajekt 10 EUR po osobi, individualne troškove, usluge koje nisu predviđene programom i troškove fakultativnih izleta koji nisu sastavni dio programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor sa organizatorom izleta – agencijom ino partnera.

Putno osiguranje se preporučuje za putovanje u inostranstvo,te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbijedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procjene graničnih vlasti,budu spriječeni da uđu na teritoriju zemlje u koju putuju ili kroz koju prolaze.

OSIGURANJE: Mogućnost pribavljanja međunarodnog putnog osiguranja (grupna polica) u agenciji u iznosu 26 KM po osobi sa osiguranom sumom do 60.000 KM, za sve putnike do 65 godina starosti,u vidu medicinske asistencije po uslovima osiguravajuće kuće  – osnovno osiguravajuće pokriće.

VAŽNA NAPOMENA: U slučaju da ugovorena rezervacija hotela, uslijed objektivnih okolnosti, ne bude potvrđena od strane hotelijera u roku od 48h (ne računajući subotu i nedjelju) orgranizator putovanja zadržava pravo da o tome obavijesti putnika, koji može odustati od aranžamana ili izvršiti promjenu rezervisanog objekta.

NAPOMENA: Putnici mogu da se  odluče za vrstu usluge (najam, noćenje sa doručkom, polupansion ili all inclusive) samo prilikom rezervacije aranžmana! Programom predviđene usluge (noćenje sa doručkom, polupansion ili all inclusive) se pružaju od trenutka ulaska putnika u hotel (sobu), do trenutka napuštanja hotela (sobe), a prema hotelskim pravilima. U sobe se po pravilu ulazi prvoga dana boravka poslije 14.00 sati i napuštaju se do 12.00h posljednjeg dana boravka!!! Obavještenje o lokalnom predstavniku ili lokalnoj agenciji, od koje se po potrebi može zatraži pomoć, broju telefona za hitne slučajeve i drugi podaci, biće dostavljeni putnicima za vrijeme putovanja. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena i važeća na dan zaključenja ugovora izmedju organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promjene koje organizatoru putovanja nisu poznate, ne mogu biti relevantne.

Vrijeme rada klima uređaja, razlikuje se u zavisnosti od hotela i ne podrazumijeva 24 sata neprekidnog trajanja.  Cijena hotela pretežno zavisi od kvaliteta i lokacije. Strogo je zabranjeno unošenje i iznošenje hrane i pića u i iz hotelskih objekata. Postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela trenutno nije u funkciji uslijed objektivnih okolnosti, na šta organizator ne može imati uticaja. Pomoćni ležajevi u gotovo svim hotelima u Grčkoj su sklopivog tipa drvene ili metalne kontsrukcije ili fotelje na rasklapanje, manjih dimenzija, što može bitno pogoršati uslove smještaja. U hotelima koji uslugu ishrane pružaju po principu švedskog stola-samoposluživanje, hotelsko pravilo je da se uslijed nedovoljnog broja gostiju, u nekim periodima, servira meni umjesto švedskog stola, što ne utiče na kvalitet pružene usluge, pa molimo da ovu mogućnost imate u vidu. Za razliku od naše, u ponudi turske kuhinje ima više tjestenina, povrća, voća, mlijeka i mliječnih proizvoda, a manje mesa i mesnih prerađevina!

Kvantitet i izbor hrane zavisi od kategorije hotela!! U većini objekata se koristi sistem solarnih ploča za zagrijavanje vode, što podrazumijeva nešto nižu temperaturu tople vode, u odnosu na uobičajenu, kao i manji pritisak tople vode u određenim periodima dana, a u odnosu na kapacitet objekta. Po pravilu, voda iz vodovoda nije predviđena za piće, ali se ista, bez obzira na mogući drugačiji sastav, miris, ukus ili eventualni salinitet smatra hemijski i bakteriološki ispravnom za sve druge potrebe.  Organizator putovanja nije ovlašten i ne cijeni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani BiH u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.

Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prijelazu radi regulisanja povrata sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu. U slučaju promjena cijena: goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cijena je podložna promjeni. U slučaju štrajka, blokade na putevima i drugih nepredviđenih okolnosti na koje organizator putovanja ne može uticati, organizator zadržava pravo promjene rute putovanja kao i izmjene redoslijeda sadržaja u programu.

Doplata za jednokrevetnu (1/1) sobu u većini hotela iznosi od 50-90 % od ukupne cijene aranžmana i radi se isključivo na upit!!!

Sve navedene doplate u cjenovniku su doplate po osobi za cijeli period boravka.

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima kako na polasku, tako i u toku trajanja aranžmana i boravka na destinaciji. Organizator putovanja ne može snositi odgovornost u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađe, tuče…) već je to u isključivoj nadležnosti lokalnih policijskih organa, kojima se u ovom slučaju treba odmah obratiti. U slučaju eventualne štete koju putnik učini u smještajnoj jedinici ili objektu dužan je nadoknaditi lično na licu mjesta.

Sve vrste usluga, specifičnog obima, kvaliteta, karakteristika i namjene  koje nisu predvidjene programom putovanja, a za koje je putnik zainteresovan, putnik je u obavezi posebno pismeno ugovoriti sa organizatorom, prije putovanja, ukoliko je organizator u mogućnosti da obezbijedi realizaciju takvih posebnih usluga. Ukoliko izmedju putnika i organizatora nisu posebno pismeno ugovorene usluge drugačijeg obima, kvaliteta, karakteristika i namjene, iste ne mogu biti opravdano očekivane i zahtjevane.

Molimo putnike koji ne ulaze u Sarajevu da o tačnom vremenu sastanka kontaktiraju agenciju dva dana pred put.

VAŽNA NAPOMENA: U slučaju uvođenja viza za državljane BiH, svi putnici su u obavezi da organizatoru dostave na vrijeme potrebnu dokumetaciju, a o uslovima i plaćanju viziranja će naknadno biti obaviješteni.

Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja, Opštim uslovima putovanja agencije "TAVOR", kao i sa Opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja..

Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 putnika po autobusu, u suprotnom, krajnji rok za obavještavanje o otkazu aranžmana je 5 dana prije datuma polaska.


OPISI APARTMANA:

VILLA STATHIS Ipsos

Nalazi se u centru Ipsosa, na 50 m od plaže. Raspolaže sa dvokrevetnim studijima i dvokrevetnim studijima sa pomoćnim ležajem. Studiji su opremljeni sa TWCom, klimom i kuhinjom

 

VILLA CHRISTINA Moraitika

Nalazi se 100 metara od centra, na 3 minute lagane šetnje od plaže. Raspolaže sa dvokrevetnim studijima dvokrevetnim studijima sa pomoćnim ležajem, kao i dupleks četverokrevetnim apartmanima. Studiji su opremljeni sa TWC-om, TV-om i kuhinjom. Dupleks apartmani raspolažu sa dvije spavaće sobe i odvojenom kuhinjom, TWC-om i TV-om.


VILLA FLOGA Ipsos

Okružena zelenilom, udaljena je oko 120 metara od plaže. Apartmani su skromni i raspolažu sa dvokrevetnim i trokrevetnim studijima koji su opremljeni čajnom kuhinjom sa osnovnim posuđem, kupatilom, terasom. Vila raspolaže i sa pokretnim klima uređajima čije se korištenje naplaćuje 5 EUR po apartmanu i danu. Preporuka mlađim putnicima!

 

VILLA EMILIOS Barbati

Nalazi se u centru Barbata i na oko 200m od plaže. Vila Emilios se nalazi na izuzetnom mjestu, okružena borovom šumom i maslinjacima, i ima divan pogled na more i grad Krf. Raspolaže četvorokrevetnim i trokrevetnim dupleks apartmanima, kao i četverokrevetnim dupleks apartmanima sa pomoćnim ležajem. Apartmani su veoma prostrani i posjeduju potpuno opremljenu kuhinju sa trpezarijom, kupatilo (tuš/WC), TV, i terasu. Svi apartmani imaju pogled na more. Vila ima i privatni parking, a svaka smještajna jedinica ima klimauređaj čije se korištenje doplaćuje na licu mjesta (6 € dnevno po studiju). Ova doplata nije obavezna. Vila je opremljena peškirima, kao i besplatnom WI-FI internet konekcijom.

 

HOTEL VICTORIA HILL 3*

Victoria Hill hotel je mali porodični hotel, kategorije 3*, koji se nalazi u centralnom dijelu Dasije (70 m od centra), odmah iznad glavne magistrale, ušuškan u zelenilo i zaklonjen od buke i galame. Udaljen je oko 5-7 minuta od plaže i 12 km od grada Krfa. Hotel je na blagom uzvišenju odakle se pruža lijep pogled na zaliv, Jonsko more i planine koje se naziru u daljini. Hotel posjeduje bazen i bar pored bazena sa ležaljkama i suncobranima, restoran, recepcija sa sefovima koji se doplaćuju na licu mjesta, besplatni Wi-Fi internet u zajedničkim prostorijama hotela, TV sala, prostorija za čuvanje prtljaga i privatni parking za goste hotela. Svaka soba u svom sastavu ima balkon, kupatilo (tuš/WC), SAT TV i klima uređaj koji se doplaćuje na licu mjesta ( 6 EUR po sobi, po danu ). Polupansion (doručak je švedski sto / izbor više jela - samoposluživanje; večera - po meniju / predjelo, glavno jelo i dezert).