HRAM SV. VASILIJA OSTROŠKOG ČUDOTVORCA - ŠABAC

Бог је даровао Архангелу Михаилу велику силу и власт, да чак спасава оне који пребивају у мукама. Господ га је прогласио вођом небеских сила и допушта му да сваке године 19 септембра извози лађу од Херувима и Серафима, да се у пратњи Светих Ангела приближава душама осуђеним на мучење.

http://crkvaub.rs/crkva/novosti/item/3088-o-cudu-u-honi-svetog-arhangela-mihaila


СПЕЦИЈАЛНО ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ    

ХРАМ СВ. ВАСИЛИЈА    ОСТРОШКОГ - ШАБАЦ

Чудо Арханђела Михаила у Хони

(Молитва за грешне упокојене душе)

Арханђел Михаило по Божијем допуштењу са лађама Анђела силази у ад (огњено језеро). Када лађа уплови, огњени стуб који избацује лаву до 300м у огњеном језеру се стишава, а ђаволи бјеже. Арханђел Михаило три пута крилима погружава и тако три пута вади и спашава душе из пакла и преводи их у рај блаженства, вечности и покоја.

 

Вријеме поласка: 18. 9. 2018. у 09 h, (уторак и сриједа)

2  дана минибус

1.дан: ЛУКАВИЦА - ПАЛЕ – СОКОЛАЦ - ШАБАЦ

Полазак, из Лукавице испред храма Св. Василија Острошког у 09:00h. Пала у 09:30h испред Храма Успенија Пресвете Богородице. Обилазак манастира Радовашница, Петковица, Добрић. Полазак према Цркви Св. Василија Острошког. Бдење – Петохљебница, помазивање светим уљем Архангела Михаила из Јерусалима. У поноћ Акатист Арханђела Михаила са именима упокојених (знане и незнане предке) и послије тога помен за упокојене. Коначење у храму, порти, парохијском дому.

 

2. дан: ШАБАЦ – СОКОЛАЦ - ПАЛЕ - ЛУКАВИЦА

У 9:00 Света Литургија и Причешће. Резање славског колача, Парастос за упокојене, Трпеза љубави, Академија, Културни програм, Бесједе. У наставку путовања зависно од расположивог времена посјета манастирима Чокешина и Каона. Долазак у Источно Сарајево у касним вечерњим часовима.

 

Цијена: 45 KM             КонтакТавор: 065 900 995; 066 996 776; 057 224 224;

 

Карте се могу купити у туристичкој агенцији „ТАВОР“ која се налази у Аутобуској станици Пале од 09-15h                                                                       

АРАНЖМАН ОБУХВАТА: Превоз минибусом на назначеној релацији и услуге пратиоца из агенције. Програм је рађен на бази 18 особа. Агенција задржава право на отказ путовања у случају недовољног броја путника.

НАПОМЕНА:  Храну понијети.  Могуће је купити храну на  успутним краћим задржавањима. Сви поклоници се моле да у манстире и храмове улазе пристојно одјевени, онако како налаже наша Света црква.