VENECIJA - VERONA - PADOVA

VENECIJA

sa posjetom Veroni i Padovi, 1 NOĆENJE

Termin:
8.3.2019.

Venecija  (“Kraljica Jadrana", "Nevjesta mora", "Grad mostova", "Grad vode") ili već kako god je zvali, izgrađena  na 118 malih ostrva u laguni, sa kanalima umjesto ulica, sa nizom crkava i palata prvorazredne vrijednosti, koji predstavljaju jedinstven urbani sklop -  jednostavno je  grad koji morate vidjeti i doživjeti u svoj njegovoj intrigantnosti. Zbog svega toga Venecija i njeni kanali proglašeni su spomenikom Svjetske baštine UNESCO-a.

1.DAN: putovanje (Petak) PALE - SARAJEVO – BANJA LUKA – LIDO DI JESOLO (okolina).
Polazak iz Pala sa parkinga kod Autobuske stanice Pale u 15:30h, u 16.30 h ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu i polazak u 17.00 h (Zenica – 18.15h, Doboj19.45h, Banja Luka 22.00h).  Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju  sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2.DAN: putovanje (Subota) LIDO DI JESOLO (okolina).  
Dolazak u  luku Punta Sabioni u prijepodnevnim satima. Kraća vožnja brodićem do venecijanske rive (uz doplatu), po iskrcavanju šetnja gradom: Trg Svetog Marka, Bazilika, Duždeva Palata, most Rialto, most Uzdisaja… Slobodno vrijeme za individualna razgledanja. U dogovoreno vrijeme sastanak sa vodičem na venecijanskoj rivi. Odlazak  do hotela i smještaj u hotel. NOĆENJE.

3.DAN (Nedelja) LIDO DI JESOLO (okolina) – VERONA – PADOVA  –  BANJA LUKA – SARAJEVO
Doručak. Slobodno vrijeme za individulane aktivnosti ili fakultativni izlet za  Veronu i Padovu :  grad Romea i Julije: Trg Bra, Arena, Gospodski trg, palata i grobnica porodice Skalideri, Romeova kuća,  Julijin balkon... U povratku obilazak Padove u pratnji turističkog vodiča: Trg Prato del Vale, bazilika Sv. Antonia, kapela Skrovenji, Palata pravde, trg Erbe.  Polazak za BiH u ranim večernjim satima. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku.

4. DAN putovanja (Ponedjeljak) SARAJEVO - PALE. 
Dolazak u Sarajevo, na mjesto polaska, u jutarnjim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima ).

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI: 120 KM

U CIJENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
● Prevoz autobusom na navedenoj relaciji
● 1 noćenje sa doručkom u hotelu kategorije tri zvjezdice u okolini Lido di Jesolo . Hoteli raspolažu, restoranom, barom i recepcijom. Sve sobe su standardno opremljene TWC-om, TV-om i telefonom. Doručak je kontinentalni.
● Usluge profesionalnog turističkog vodiča  
● Troškovi organizovanja putovanja.

U CIJENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

  • Fakultativni izleti i ulaznice u kulturno istorijske spomenike
  • Međunarodno zdravstveno putno osiguranje
  • obaveznu gradsku komunalnu taksu za hotele u Lidu di Jesolu i okolini – za hotele sa 3* – 1.80 € po osobi i plaća se na recepciji hotela

FAKULTATIVNI IZLETI
-    Izlet za Veneciju (20 €)
-    Verona i Padova (25 EUR)  (neophodan minimum od 30 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih cijena fakultative podložna je promjeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, koju putnici nisu u obavezi da  prihvate.

 

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cijene a najkasnije 10 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cijene putovanja.
● Plaćanje može biti:
1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun TAVORA-a 
2) Putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima TAVOR potpiše Ugovor

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA 
● Agencija  zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana prije polaska na putovanje.
● U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.